Sokağa çıkma yasağı bitti, sebze-meyve kuyruğu başladı

Sokağa çıkma yasağı sonra vatandaşlar sebze-meyve haline akın etti
Sokağa çıkma yasağı sonra vatandaşlar sebze-meyve haline akın etti

4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle birlikte, vatandaşlar pazarlara akın etti. İstanbul Bayrampaşa'daki sebze ve meyve halinde uzun araç kuyrukları oluştu. Yoğunluk sabah saatlerinde de devam etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı gece yarısı itibariyle son buldu. Yasağın ardından Bayrampaşa'da bulunan meyve ve sebze halinde gece saatlerinden itibaren oluşan yoğunluk sabah saatlerinde de devam etti. Halde yaşanan yoğunluk nedeniyle TEM bağlantı yolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

Sosyal mesafe hiçe sayıldı

Gece saatlerinden beri beklediğini söyleyen Bülent Aybi "Gece 24.00'dan beri haldeyiz. Burası ana baba günü. Koronavirüs salgını var. Burada sosyal mesafeye dikkat edilmiyor. Herhangi bir önlem alınmadı.

Gece saatlerinde buradaki insanlar birbirlerine temas ederek bekliyorlardı. Eldiven ve maske genel olarak kullanmıyorlar. Bizim için çok tehlikeli. Cumhurbaşkanımızdan ve İçişleri Bakanımızdan Allah razı olsun. Devlet bizim için çalışıyorsa biz de kurallara uymamız lazım" dedi.

Sebze haline girmek için saatlerce beklediler

Gece saatlerinde haldeki durumla ilgili konuşan Halil Erol, "Bayağı kuyruk var. Antalya'dan geliyorum. Akşam saat 21.00'dan beri bekliyorum" dedi.
Bayrampaşa'dan gelen Mustafa Hüseyin,"5 saatten beri hale girmek için bekliyoruz" dedi.

Bir başka sürücü Emrah Duran,"3, 3,5 saat oldu. Buradan halin girişine normalde 5 dakika sürmez. Ben yaklaşık 10 senedir hale gelip gidiyorum. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Bayramlarda olsun, arifelerde olsun hiçbir zaman böyle bir şeye denk gelmedik" şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir sürücü Çatalca'dan geldiğini belirterek, "Çatalca'dan geliyoruz. 00.30'dan beri buradayız. Saat 03.10. Allah yardımcımız olsun" şeklinde konuşurken diğer sürücü ise, "2- 2,5 saatten beri trafikte bekliyoruz. Trafik olmazsa 5 dakikalık yol" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >