Sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? (Sokağa çıkma yasağı saatleri ne?)

Sokağa çıkma yasağı saatleri ne?
Sokağa çıkma yasağı saatleri ne?

Kabine toplantısının ardından koronavirüsle mücadele için yeni tedbirler duyuruldu. Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması olacağını duyurdu. 'Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçla kaç arasında olacak?' 'Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçta başlayacak, kaçta bitecek?' 'Sokağa çıkma yasağı saatleri ne?' '65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var mı?' 20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlaması var mı?' gibi sorular vatandaşlar tarafından merakla aratıldı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs için yeni önlemleri açıkladı. Önlemler arasında en büyük merak konusu sokağa çıkma kısıtlaması oldu. Sosyal medyada kullanıcılar kafaların bir hayli karıştığını paylaşımlarında bulundu.

'Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçla kaç arasında olacak?' 'Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçta başlayacak, kaçta bitecek?' 'Sokağa çıkma yasağı saatleri ne?' 'Sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor?' 'Sokağa çıkma yasağı kaçta bitiyor?' '65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı var mı?' 20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlaması var mı?' gibi sorular en çok merak edilen konulardan oldu. Erdoğan, sokağa çıkma yasağı ile ilgili şunları söyledi; Hafta sonları saat 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yani akşam 20.00'den sabah 10.00'a kadar sokağa çıkılamayacak.

Yeni koronavirüs tedbirleri ne?

- 65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde (10.00-16.00) sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

  • Teşmil etmek ne demek?
  • Kapsamını genişletmek, kapsamına almak

- Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

- Alışveriş merkezi, marketler berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

- Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

- Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

- Restoranlar sadece paket servis yapacak. Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

65 yaş ve üstünün sokak kısıtlaması saatleri

Yine daha önce illere gönderilen genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulamanın il bazlı yapılacak analizlere (hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranı vb.) göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenmesi gerekiyordu.

Bu doğrultuda Valilerce; koronavirüs salgınının illerindeki seyri anlık olarak takip edilerek, hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşların gün içerisinde saat 10:00-16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesi yönünde karar alınacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >