Son anda kurtuldu: Dolandırıcıya para gönderemedi, polisten yardım istedi

Emekli öğretmen Sami S. dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Emekli öğretmen Sami S. dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Sinop'ta meydana gelen olayda emekli öğretmen Sami S'yi arayan kişiler kendileri cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Telefondaki dolandırıcılara inanan emekli öğretmen para transferi için 120 bin lirayı istenilen hesaba gönderemeyince 112 Acil Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. Polis memurlarına inanmayan emekli öğretmen bankanın şubesinde bulunarak ikna edildi.

Sinop'ta dolandırıcıya göndereceği paranın transferinde sorun yaşayan kişi, yardım istemek için polisi arayıncadolandırılmaktan kurtarıldı.

Kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı

Sinop'ta dolandırıcıya göndereceği paranın transferinde sorun yaşayan kişi, yardım istemek için polisi arayınca dolandırılmaktan kurtarıldı.

Ada Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Sami S'yi telefonla arayan bir kişi, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini, aklanması için verilen banka hesabına para yatırması gerektiğini söyledi.

Parayı elden vermek istediğini söyledi

Kendisini arayan kişiye inanan ve gittiği banka şubesinden hesabında bulunan 120 bin lirayı söylenen hesaba yatırmaya çalışan Sami S, sorun yaşayınca 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak para transfer işlemini yapamadığını, bu nedenle parayı elden vermek istediğini aktardı.

Emekli öğretmen Sami S. dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Emekli öğretmen Sami S. dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Polislere zor ikna oldu

Bunun üzerine görevli polis memuru Sami S'ye, kendisini arayanların dolandırıcı olduğunu, parayı söylenen hesaba yatırmaması gerektiğini belirtti.

Polislere inanmayan ve yine parasını verilen hesaba yatırmaya çalışan Sami S'ye, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan araştırma sonucu bulunduğu banka şubesinde ulaşıldı.

Polis ekiplerince ikna edilen ve parayı söylenen hesaba yatırması önlenen Sami S. emniyet güçlerine teşekkür ederek kendisini telefonla arayan kişiden şikayetçi oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >