TSK'dan İdlib'teki saldırıya sert yanıt

 İdlib'teki gözlem noktasına havan topuyla saldırı
İdlib'teki gözlem noktasına havan topuyla saldırı

Milli Savunma Bakanlığından, Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktasına top/havan atışlarıyla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktasına kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışlarıyla bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verildiği aktarılan açıklamada, "Yapılan saldırıda personel zayiatı olmayıp; üs bölgemizde yer alan tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Durum yakından takip edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.


ma

Pençe Harekatı'nda 7 PKK'lı terörist daha öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "Pençe Harekatı ile koordineli Metina ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekatlarıyla 7 PKK'lı bölücü terörist etkisiz hale getirildi."

200 bin sivil evini terk etmiş durumda

İdlib’de tam ateşkes sağlandığına dair açıklamalara da değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi; “Şu anda tam olarak ateşkes sağlandığını söylemek mümkün değil. İdlib’de biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Rejim burada okulları, hastaneleri ve sivilleri hedef alıyor. 200 bin sivil evini terk etmiş durumda.

Bu felâkettir. Bu sabah 10. gözlem üssümüze yönelik bir saldırı oldu, 3 askerimiz hafif şekilde bundan etkilendi. Saldırıların kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Rusya ile bu konuylla ilgili görüşüyoruz. Rejim saldırılarını sürdürürse gereğini yaparız. Bundan kimsenin tereddütü olmasın.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin grup toplantısında Rusya’dan S-400 alımıyla ilgili, “Türkiye S-400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ay da bu sistemin teslimi yapacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya: Türkiye’ye saldıranları vurduk

Suriye’nin İdlib vilayetinde bu sabah üç Türk askerinin yaralandığı hava saldırısı konusunda Rusya Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Rusya, söz konusu hava saldırısının El Nusra’yı hedeflediğini, Türkiye’nin isteği ve Türkiye’nin verdiği koordinatlarla düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda, Türkiye’nin gözlem noktasına havan topu atan militanların hedef alındığı belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Rus Hava Kuvvetleri, Türk tarafının verdiği koordinatları kullanarak, dört hava saldırısı düzenledi. Bunun sonucunda, çok sayıda militan ve Türk gözlem noktasına havan topu atmak için kullandıkları mevziler imha edildi” denildi. Duvar’ın haberine göre açıklamada, bu adımın ‘El Nusra ile müttefik grupların, ateşkes anlaşmasına rağmen Türk ordusunun gözlem noktasına saldırı düzenlemesine karşı’ atıldığı vurgulandı. Ankara’dan yapılan açıklamada, söz konusu saldırının Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgeden düzenlendiği belirtilmişti. Millî Savunma Bakanlığı “Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur” açıklaması yapmıştı.

Fransa: Türkiye’yi destekliyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, İdlib meselesinde durumdan kaygılı olduklarını söyleyerek, “Biz İdlib konusunda Türkiye’yi destekliyoruz. Ateşkese uyulmasını sağlamak durumundayız. Çünkü çok tehlikeli ve patlayıcı etkiye sahip olabilecek bir durum var ortada” diye konuştu. Le Drian, “Ateşkese müdahale edebilecek her bir adım, sonrasında hepimiz için dramatik sonuçlar doğurabilir” uyarısını yaptı. Fransız Bakan, Rum basınında yer alan Fransa’nın Kıbrıs’ta üs edineceği ve buradaki askeri mevcudiyetini kalıcı hale getireceği iddialarına ilişkin, “Fransız bir üssün veya Fransız askerî birliklerinin Kıbrıs’ta konuşlanması gibi bir öngörümüz kesinlikle olmadı. Rum basının bu konuda yanıldığı söyleyebilirim” ifadesini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >