Ünlü rapçi Ezhel beraat etti

Ezhel

Ezhel adıyla tanınan ünlü rapçi Sercan İpekçioğlu yargılandığı davada beraat etti. Ezhel'in şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği belirtilmişti.

Ezhel adıyla tanınan ünlü rapçi Sercan İpekçioğlu, yargılandığı davada beraat etti. Ünlü rapçi Serkan İpekçioğlu hakkında, "uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme" suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Savcılık iddianamesinde, Ezhel'in sosyal medya paylaşımları ve şarkı sözleriyle uyuşturucu madde kullanımını alenen özendirdiği belirtilmişti.

"Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılmalı"

                                    
                                    
                                    
                                    Başbakan Binali Yıldırım, Youtube kanalı Babala TV'de yayınlanan ve müzisyen Oğuzhan Uğur'un sunduğu "Mevzular Erken Seçim" özel programına katılmıştı. Programda tutuklu olan rapçi Ezhel hakkındaki soruya cevap veren Yıldırım, aynı muamelenin Seda Sayan için yapılması gerektiğini söylemişti.
"Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılmalı" Başbakan Binali Yıldırım, Youtube kanalı Babala TV'de yayınlanan ve müzisyen Oğuzhan Uğur'un sunduğu "Mevzular Erken Seçim" özel programına katılmıştı. Programda tutuklu olan rapçi Ezhel hakkındaki soruya cevap veren Yıldırım, aynı muamelenin Seda Sayan için yapılması gerektiğini söylemişti.

                                    
                                    
                                    
                                    Uğur, Başbakan Yıldırım'a, "Seda Sayan, herkesin izlediği bir programda 'Vururam Seni' diye bir şarkı okuyor, bu insanları cinayete teşvik etmiyor da o çocuk şarkısının bazı yerlerinde belirli cümleler kullanınca uyuşturucuya mı teşvik ediyor? Sizce bunda özgür bırakılmamalı mı insanlar, bu konudaki fikrinizi alalım." şeklinde bir soru yöneltmişti.
Yıldırım, bu soruya çok konuşulan şu yanıtı vermişti, "Söylediklerinizi veri kabul ederek konuşacak olursak ve yaptığınız karşılaştırmayı da dikkate alırsak Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılması gerekir. Orada bir işlem yapılmıyor burada yapılıyorsa bu da bir çifte standarttır. İnsanlar suç işlemedikten sonra ceza almamalı, cezalandırılmamalı. Uyuşturucuyla mücadele hepimizin hassasiyeti, büyük bir tehdit. Maalesef bu da dış kaynaklı bir tehdit. Sistematik şekilde Avrupa, içine düştüğü bu belaya Türk gençlerinin de düşmesini istiyor. Bunun için çalışan özel kuruluşlar var. Türkiye'de uyuşturucunun yaygınlaşması için büyük bütçeler ayırıyorlar ve çok çok ucuza, maliyetinin onda birine sentetik uyuşturucuları bir şekilde iletiyorlar ülkeye, gençlerimizi zehirlemek için. Bağımlılıkla ilgili hassasiyetimiz hat safhada."
Uğur, Başbakan Yıldırım'a, "Seda Sayan, herkesin izlediği bir programda 'Vururam Seni' diye bir şarkı okuyor, bu insanları cinayete teşvik etmiyor da o çocuk şarkısının bazı yerlerinde belirli cümleler kullanınca uyuşturucuya mı teşvik ediyor? Sizce bunda özgür bırakılmamalı mı insanlar, bu konudaki fikrinizi alalım." şeklinde bir soru yöneltmişti. Yıldırım, bu soruya çok konuşulan şu yanıtı vermişti, "Söylediklerinizi veri kabul ederek konuşacak olursak ve yaptığınız karşılaştırmayı da dikkate alırsak Ezhel'e yapılan Seda Sayan'a da yapılması gerekir. Orada bir işlem yapılmıyor burada yapılıyorsa bu da bir çifte standarttır. İnsanlar suç işlemedikten sonra ceza almamalı, cezalandırılmamalı. Uyuşturucuyla mücadele hepimizin hassasiyeti, büyük bir tehdit. Maalesef bu da dış kaynaklı bir tehdit. Sistematik şekilde Avrupa, içine düştüğü bu belaya Türk gençlerinin de düşmesini istiyor. Bunun için çalışan özel kuruluşlar var. Türkiye'de uyuşturucunun yaygınlaşması için büyük bütçeler ayırıyorlar ve çok çok ucuza, maliyetinin onda birine sentetik uyuşturucuları bir şekilde iletiyorlar ülkeye, gençlerimizi zehirlemek için. Bağımlılıkla ilgili hassasiyetimiz hat safhada."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >