Sonunda bu da oldu! 12 günlük bebeğin dişini çektiler

Dişle doğan bebek
Dişle doğan bebek

Ağzında dişle doğan bebeğin, henüz 12 günlükken dişini çektiler!

İngiltere'nin güneybatısında bulunan Plymouth şehrinde doğduğunda ağzında bir dişi olan bebeğin, 12 günlükken dişini çektiler.

''Dişi çekilirken hiç ağlamadı''

Isla-Rose Heasman adındaki bebeğin annesi Jasmin, bebeğini bu kadar küçük yaşta dişçiye götüreceğini hiç düşünmediğini söyledi. Jasmin, "Isla-Rose'un dişi sağlam olmadığı ve sallandığı için çektirmek zorunda kaldık, dişi çekilirken hiç ağlamadı" dedi.

''Anestezi verilemeyecek kadar küçük''
Seven Trees Diş Merkezi, Isla-Rose'un şimdiye kadar tedavi ettikleri en genç hasta olduklarını söyledi. Isra-Rose anestezi verilemeyecek kadar küçük olduğu için, dişi çekilmeden önce bir miktar uyuşturucu krem kullanıldı.
''Anestezi verilemeyecek kadar küçük'' Seven Trees Diş Merkezi, Isla-Rose'un şimdiye kadar tedavi ettikleri en genç hasta olduklarını söyledi. Isra-Rose anestezi verilemeyecek kadar küçük olduğu için, dişi çekilmeden önce bir miktar uyuşturucu krem kullanıldı.
2 bin bebekte 1'i dişle doğuyor!
Jasmin, Isla-Rose'un dişi çekilirken çok cesur olduğu için kendisinin cesaret etiketiyle ödüllendirildiğini söyledi. İngiliz Diş Hekimliği Derneğinden yapılan açıklamada, her 2 bin bebekte 1 bebeğin dişle doğduğunu, kökleri uygun şekilde gelişmediği için de bu dişin genelde gevşek olduğu bildirildi. BDA Bilimsel Danışmanı Profesör Damien Walmsley, "Çok nadir görülse de, bu tür durumlar emzirme ve çocuğun dilinde yara oluşmasına yol açabilir. Ayrıca dişin çocuğun akciğerine gidebilme riski vardır" dedi.
2 bin bebekte 1'i dişle doğuyor! Jasmin, Isla-Rose'un dişi çekilirken çok cesur olduğu için kendisinin cesaret etiketiyle ödüllendirildiğini söyledi. İngiliz Diş Hekimliği Derneğinden yapılan açıklamada, her 2 bin bebekte 1 bebeğin dişle doğduğunu, kökleri uygun şekilde gelişmediği için de bu dişin genelde gevşek olduğu bildirildi. BDA Bilimsel Danışmanı Profesör Damien Walmsley, "Çok nadir görülse de, bu tür durumlar emzirme ve çocuğun dilinde yara oluşmasına yol açabilir. Ayrıca dişin çocuğun akciğerine gidebilme riski vardır" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >