Sony akıllı telefonlar neden üst düzey kamera barındırmıyor?

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Sony, tepe seviyesi akıllı telefonlarında dahi kamera teknolojileri konusunda rakiplerinden geri kalıyor. Peki ama özellikle fotoğraf makinesi ve video kameralarıyla ün kazanmış olan şirket akıllı telefonlarında neden daha iyi bir kameraya yer vermiyor?

Sony, fotoğraf makinesi ya da video kamera denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri. Fakat bu alandaki varlığını mobil cihazlarda gösteremiyor. Şirket akıllı telefon kameraları konusunda beklenen seviyede değil. Birçok kişi de aslında bunun sebebini merak ediyor. Sony'nin global pazarlamasorumlusuna yönlendirilen bu soru sonunda cevabını buldu.

Sony, akıllı telefon kameraları konusunda zayıf. Daha doğrusu tepe seviyesi modellerde dahi piyasadaki birçok farklı telefondan geride kalıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan pazarlama sorumlusu Adam Marsh, aslında bu durumu 'ticari sebeplere' bağlıyor.

Sony Xperia 1'de 12 MP'lik üç arka kamera yer alıyor.
Sony Xperia 1'de 12 MP'lik üç arka kamera yer alıyor.

Hem akıllı telefon hem video kamera

Marsh, tepe seviyesinde kullanılacak üst düzey bir kameranın akıllı telefon ve video kameralar arasında rekabete sebep olacağını düşünüyor. Dolayısıyla her iki ürün gamının birbirinden ayrı noktada durması gerektiğinin altını çiziyor. Aslına bakılırsa Marsh yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla kullanıcıların hem bir akıllı telefon hem de bir video kamerasatın almasını istiyor. En azından şirketin pazarlama stratejisi bu yönde.

Ama bir yandan da Xperia ailesindeki mevcut kameralar, 'yazılım performansıyla' üst düzeye çıkarılmaya çalışılıyor. Hatta bunun için Alpha grubundaki özel yazılım ve teknolojilerin Xperia modellerinde kullanılması söz konusu.

Evet; merak edilen soru bu şekilde yanıtını buluyor. Fakat Sony'nin aslında orta halli bir kamerayla akıllı telefon pazarında diğer rakiplerinin öne geçmesi pek mümkün değil. Önümüzdeki dönemlerde nasıl bir strateji uygulanacağını göreceğiz.

24 Şubat - 28 Şubat tarihleri arasında Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress'te ön incelemesini gerçekleştirdiğimiz Xperia'ları aşağıda bulabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >