Sony, Android Pie getireceği cihazları açıkladı

​Sony, Android Pie getireceği cihazları açıkladı

Sony, 6 amiral gemisi cihazına en yeni Android güncellemesi 9.0’ı getireceğini açıkladı. Sony tarafından seçilen modeller için Android 9.0 Pie, önümüzdeki ay yayınlanacak.

Sony, önemli işletim sistemi güncellemelerini olabildiğince hızlı cihazlarına getirmeye çalışıyor. Japon üretici, Eylül ayı itibariyle bazı modelleri için Android Pie güncellemesini yayınlayacağını duyurdu. Android Pie güncellemesinin resmen açıklanmasıyla Sony, güncellemeyi getireceği cihazların listesini açıkladı. Teknoloji devi şu anlık 6 akıllı telefon modeli için Android 9.0 Pie güncellemesini getiriyor. Şirket, güncellemeyi son iki yıl içinde satışa sunduğu amiral gemisi modellerine getirmeyi tercih etti. Güncellemenin yayınlanacağı modeller ise; Xperia Z1 Compact, Xperia XZ1, Xperia XZ Premium, Xperia XZ2, Xperia XZ 2 Compact ve Xperia XZ 2 Premium olarak duyuruldu.

Sony'nin açıklanan modelleri, Android Pie ile birçok yeni özelliğe sahip olacak.
Sony'nin açıklanan modelleri, Android Pie ile birçok yeni özelliğe sahip olacak.

Yeni birçok özellik aktif edilecek

Sony, güncellemeyi önümüzdeki ay yayınlamaya başlayacağını ve Kasım ayında da güncellemenin tamamlanacağını açıkladı. Diğer modeller için Android Pie’ın ne zaman geleceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Açıklanan modeller için Android Pie ile yeni bir navigasyon sistemi, adaptif batarya, parlaklık ve daha birçok yenilik gelecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >