Sony'den sürpriz indirim kararı: 'PlayStation Classic Türkiye fiyatı düştü'

Sony, PlayStation Classic fiyatında güncellemeye gidildiğini açıkladı.

Uzun bir süredir konuşulan ve nostalji tutkunlarını heyecanlandıran PlayStation Classic, Türkiye’de de büyük ilgi çekmeyi başarmıştı. Sony şimdi de, ürünün Türkiye fiyatında güncelleme yaparak 499 TL’den görücüye çıkardı…

Dünya ülkeleriyle birlikte Türkiye’de de satışa çıkarılan PlayStation Classic, Sony’nin nostalji hamlelerinin en iddialı üyesi olarak değerlendiriliyor. İlk etapta 20 farklı oyunla birlikte duyurulan cihaz, piyasaya sürüldüğü ilk dönemde 799 TL’lik bir fiyat etiketine sahipti. Yurtdışında da 99 dolarlık bir değere sahip olan konsolun fiyat bilgisi yeniden güncellendi.

26 Ocak tarihine kadar Türkiye’deki tüm teknoloji mağazalarında satışı yapılacak olan PlayStation Classic’in yurtdışı fiyatı 60 dolar seviyesine düştü. Bu düşüşün Türkiye’ye yansıması ise 799 TL’den 499 TL’ye çekilme olarak yorumlanabilir.

PlayStation Classic hem görünüm hem de işlev noktasında PlayStation 1'i büyük ölçüde andırıyor.
PlayStation Classic hem görünüm hem de işlev noktasında PlayStation 1'i büyük ölçüde andırıyor.

Fiyatlar neden düştü?

PlayStation Classic, oluşturduğu atmosferle birçok oyun tutkununu heyecanlandırmayı başarmıştı. Bu başarıya rağmen fiyattaki düşüşün neden gerçekleştiğini açıklamak için birkaç referans noktasına sahibiz. Öncelikle, konsolun oldukça az oyun seçeneğine sahip olması ve hem NTSC hem de PAL oyunları bulundurması nedeniyle bazı performans sorunları yaşatması, bu düşüşün temel nedeni olarak karşımızda. Bu nedenler, PlayStation Classic’i ‘kullanışlı’ olmaktan kopararak yalnızca ‘prestij ürünü’ formuna dönüşmesini beraberinde getiriyor.

Sony, PlayStation Classic'e dair büyük umutlar besliyor.
Sony, PlayStation Classic'e dair büyük umutlar besliyor.

Son fiyat güncellemesinin ‘nostalji konsolunun’ satış fiyatlarına etkisi merakla bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >