Sosyal izolasyon sürecinde dijital olarak gezebileceğiniz 5 müze

Google Art
Google Art

COVID-19 Koronavirüs etkisini artırmaya devam ediyor. Bu nedenle evde kaliteli ve verimli vakit geçirmenin yollarını bulmak şart.

Bu süreçte, Google Arts & Culture ile dünyanın dört bir yanındaki çeşitli müzeleri dijital olarak gezebilirsiniz.

Böylece Londra'daki British Museum'dan tutun New York'taki Guggenheim'e kadar çeşitli müzeleri keşfedebilirsiniz.

Dünya genelinde milyonlarca ülke Koronavirüs etkilerinden korunmak için evlerinde 'sosyal izolasyon' süreci geçiriyor. Evde kalma süresi arttıkça insanlar zamanı değerlendirme konusunda ustalaşıyor. Daha doğrusu daha verimli zaman geçirmeye başlıyor.

Eğlenceli hale getirin

'Evden çalışma' sürecini ayrı tutarsak keyifli vakit geçirmek için kitap okumak, yeni hobiler edinmek, müzik dinlemek, film izlemek, puzzle yapmak gibi birçok alternatif var. Ama aslında bunlarla da sınırlı değilsiniz. Dijital olarak alabileceğiniz kurslarla herhangi bir yeteneğinizi geliştirebilir ve bir müzik aleti çalmaya başlayabilirsiniz.

Google Arts desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki müzeleri ve önemli eserleri bilgisayarınızdan inceleyebilirsiniz.
Google Arts desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki müzeleri ve önemli eserleri bilgisayarınızdan inceleyebilirsiniz.

Ayrıca eğer kültür / sanat merakınız varsa Google Arts & Culture desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki müzeleri gezebilirsiniz.

  • Google Arts & Culture nedir? Google'ın bu servisi, dünyadaki müze ve galerileri internet üzerinden gezmeyi sağlayan dijital bir platform. Bu portal sayesinde kullanıcılar en görkemli sarayları sanal tur eşliğinde dolaşabiliyor.

İçerikte neler var?

    - İngiliz Müzesi
    - Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi
    - Musée d'Orsay
    - Van Gogh Müzesi
    - Getty Müzesi

-İngiliz Müzesi, Londra

İngiliz Müzesi, sanal tur eşliğinde Google desteğiyle gezilebiliyor.
İngiliz Müzesi, sanal tur eşliğinde Google desteğiyle gezilebiliyor.

British Museum'un sanal turunda Rosetta Taşı'ndan tutun yüzlerce eseri görebilirsiniz. Londra'nın kalbinde yer alan bu müzede Parthenon heykelleri gibi hazineleri de içeren koleksiyon her yıl 6 milyondan fazla insan tarafından ziyaret ediliyor. İlerleyen yıllar için planınıza dahil edebilirsiniz ama şimdi internet üzerinden sanal tur zamanı.

- British Museum

Ulusal Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi, Seul

1969'da kapılarını açan bu müze, Kore'nin en popüler eserlerini barındırıyor. Google'ın sanal turu aracılığıyla dünyanın dört bir yanından erişilebiliyor.

- National Museum of Modern and Contemporary Art

Musée d'Orsay, Paris

Paris'in merkezinde, Seine kıyısında 19. ve 20. yüzyılın başlarında yaşayan Fransız sanatçıların onlarca eserine ev sahipliği yapan bu müzede Monet, Gauguin gibi önemli isimlerin koleksiyonları yer alıyor.

- Musée d'Orsay

Van Gogh Müzesi, Amsterdam

Bu trajik sanatsal dehadan başyapıtların yer aldığı Amsterdam müzesini de yine sanal turla gezebilirsiniz. Buradaki kalıcı koleksiyon ana hatlarıyla, 200'den fazla resim ve 750'den falza kişisel mektuptan oluşuyor. Ama dahası da var.

Van Gogh Museum

Getty Müzesi, Los Angeles

Malibu'daki görkemli Gettuy Villa'da yer alan J.Paul Getty Müzesi, heykellerden, Avrupa bahçelerine kadar Los Angeles'ın muhteşem manzaralarında gösterilen sanat eserleri barındırıyor.

Getty Museum

Bunlar haricinde ülkemize ait birçok eser hakkında yine Google'ın sanal müze turuyla bilgi alabilir ve ufkunuzu genişletebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >