Sosyal medya kullanımını bir türlü öğrenemeyen insanların 14 ortak özelliği

Sosyal medyanın kullanımı gün geçtikçe artıyor. Peki hızla artan bu kullanım, seviyeyi ne hale getirdi?

Ülkemizde sosyal medya kullanımı dünyaya oranla çok daha fazla. Öyle ki telefonlarımızın çoğu son model. En gencimizden tutun da akıllı telefonu yeni kullanmaya başlayana kadar herkes internet bağımlısı olmuş durumda. Özellikle de son yıllarda internet altyapısının gelişmesiyle birlikte bu oran çok hızlı bir şekilde arttı. Peki hızla artan bu kullanım internet kullanım seviyesi ne hale getirdi? İşte bu hıza ayak uyduramayıp sosyal medyayı bir türlü kullanmayı öğrenemeyenlerin ortak noktası.



Mecra dışı kullanım yapar
Her mecranın kendine ait karakteristik bir yapısı vardır. Ama maalesef bu kuralları da delenler var. Bunu yaparken büyük ihtimal hiç kimsenin düşüncesini umursamıyorlar. İnstagram'da yazı ve fotomontaj paylaşanlar bunun büyük bir kısmını kaplıyor.
Mecra dışı kullanım yapar Her mecranın kendine ait karakteristik bir yapısı vardır. Ama maalesef bu kuralları da delenler var. Bunu yaparken büyük ihtimal hiç kimsenin düşüncesini umursamıyorlar. İnstagram'da yazı ve fotomontaj paylaşanlar bunun büyük bir kısmını kaplıyor.
Her gün günaydın, iyi akşamlar, iyi geceler paylaşımları yapar
Açık konuşalım bu paylaşımları ünlü isimler veya fazla takipçisi olanlar yapsa kimse ses edemez. Ancak kardeşim senin en fazla 150 takipçin var ve çoğu da akraba diye yani mecburen takip ediyor seni. Lütfen paylaşma artık, lütfen..
Her gün günaydın, iyi akşamlar, iyi geceler paylaşımları yapar Açık konuşalım bu paylaşımları ünlü isimler veya fazla takipçisi olanlar yapsa kimse ses edemez. Ancak kardeşim senin en fazla 150 takipçin var ve çoğu da akraba diye yani mecburen takip ediyor seni. Lütfen paylaşma artık, lütfen..
Sürekli olarak alakalı alakasız beğeni yapar
Ben bu kafayı hiç anlayamadım. Aynı kişiler bir bakıyorum hadis yazılı foto beğeniyor bir bakıyorum manken fotosu beğeniyor?? Bazen düşünüyorum aşırı olarak, alakalı alakasız her şeyi beğenenler acaba şöyle mi düşünüyor: beğenmezsek ban yeriz hesaplarımız kapanır?? Çünkü bunun başka açıklaması olamaz.
Sürekli olarak alakalı alakasız beğeni yapar Ben bu kafayı hiç anlayamadım. Aynı kişiler bir bakıyorum hadis yazılı foto beğeniyor bir bakıyorum manken fotosu beğeniyor?? Bazen düşünüyorum aşırı olarak, alakalı alakasız her şeyi beğenenler acaba şöyle mi düşünüyor: beğenmezsek ban yeriz hesaplarımız kapanır?? Çünkü bunun başka açıklaması olamaz.
Alakasız hastag yapar
Arkadaşlar bu yazacağım bilgi sosyal medya uzmanlarının kitaplarına yazdığı bir bilgidir. Sosyal medyada sizinle alakası olmayan ve size bir artı katmayacak herhangi bir hastag yapmayın. Bu paylaşımlarınızı kalitesizleştirip marjinalliğinizi azaltan bir şeydir. Dikkat ederseniz bunu yapanların paylaşımlarının, yapmayanlara oranla daha az beğeni aldığını görürsünüz. Zaten bu hastaglerdeki paylaşımlar kullanıcıların çoğunun önüne bile düşmeden paylaşımların çokluğundan dolayı alt sıralara düşer.
Alakasız hastag yapar Arkadaşlar bu yazacağım bilgi sosyal medya uzmanlarının kitaplarına yazdığı bir bilgidir. Sosyal medyada sizinle alakası olmayan ve size bir artı katmayacak herhangi bir hastag yapmayın. Bu paylaşımlarınızı kalitesizleştirip marjinalliğinizi azaltan bir şeydir. Dikkat ederseniz bunu yapanların paylaşımlarının, yapmayanlara oranla daha az beğeni aldığını görürsünüz. Zaten bu hastaglerdeki paylaşımlar kullanıcıların çoğunun önüne bile düşmeden paylaşımların çokluğundan dolayı alt sıralara düşer.
İnstagram'da yazı paylaşır
Kardeşim İnstagram fotoğraf için açılmış bir sosyal medya sitesidir. Özlü sözlerin yeri burası değildir. İnsanlar burada hesap kurarken böyle bir şey için açmadı. Lütfen terk edin buraları.
İnstagram'da yazı paylaşır Kardeşim İnstagram fotoğraf için açılmış bir sosyal medya sitesidir. Özlü sözlerin yeri burası değildir. İnsanlar burada hesap kurarken böyle bir şey için açmadı. Lütfen terk edin buraları.
Sürekli kitap yazıları paylaşır
Kitap okuyorsunuz saygı duyarım ama hergün hergün bunu ana sayfamızda görmek zorunda mıyız? Hiç düşündün mü senin sevdiğin ve paylaştığın bir yazı bir başkası için bir şey ifade ediyor mudur diye? Sanmıyorum. Ama düşünmelisin. Mesela ben romanlardan hiç hoşlanmayabilirim sen de roman aşığı biri olabilirsin ama yakın arkadaş olduğumuz için seni engelleyemiyor ve silemiyorum da. Yani diyorum ki eğer kitap okuyorsan BLOG denen bir şey var. Bilmiyorsan bi oku
Tutturdun mu binlerce okuyucuya ulaşabilir hatta para bile kazanabilirsin. Bence kendini orada değerlendirmelisin.
Sürekli kitap yazıları paylaşır Kitap okuyorsunuz saygı duyarım ama hergün hergün bunu ana sayfamızda görmek zorunda mıyız? Hiç düşündün mü senin sevdiğin ve paylaştığın bir yazı bir başkası için bir şey ifade ediyor mudur diye? Sanmıyorum. Ama düşünmelisin. Mesela ben romanlardan hiç hoşlanmayabilirim sen de roman aşığı biri olabilirsin ama yakın arkadaş olduğumuz için seni engelleyemiyor ve silemiyorum da. Yani diyorum ki eğer kitap okuyorsan BLOG denen bir şey var. Bilmiyorsan bi oku Tutturdun mu binlerce okuyucuya ulaşabilir hatta para bile kazanabilirsin. Bence kendini orada değerlendirmelisin.
Sürekli yemek fotosu atar
Yemek fotosu da foto olsa bari diyeceğiniz türden paylaşım yaparlar. Yemekten soğuturlar. Ya kardeşim senin yediğin yemeği inan hiçbirimiz merak etmiyoruz çünkü senin yiyeceğin en maksimum yemek bellidir. Ne merak edicem? Maldivlerde bonfile fotosu attın da laf mı yaptık? Hayır şansa katıldığın ve fotosunu attığın yemekler kaynıyor arada. AZ ATIN ÖZ ATIN. Mümkünse hiç atmayın çünkü olan var olmayan var.
Sürekli yemek fotosu atar Yemek fotosu da foto olsa bari diyeceğiniz türden paylaşım yaparlar. Yemekten soğuturlar. Ya kardeşim senin yediğin yemeği inan hiçbirimiz merak etmiyoruz çünkü senin yiyeceğin en maksimum yemek bellidir. Ne merak edicem? Maldivlerde bonfile fotosu attın da laf mı yaptık? Hayır şansa katıldığın ve fotosunu attığın yemekler kaynıyor arada. AZ ATIN ÖZ ATIN. Mümkünse hiç atmayın çünkü olan var olmayan var.
Sürekli ekran görüntüsü paylaşımları yapar
B akımı kim başlattı bilmiyorum ama bence ekran görüntüsü alınan parmakların fotosunu çekip atmak daha mantıklı olur. Şöyle özetliyeyim bir şeyi sevmezseniz hepten karşı olursunuz. Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama öyle değil işte. Sevmediğiniz müzikleri her gün dinleyip atan kişi size uzak gelebilirken her gün türkü atan kişi de kro gelebilir.
Sürekli ekran görüntüsü paylaşımları yapar B akımı kim başlattı bilmiyorum ama bence ekran görüntüsü alınan parmakların fotosunu çekip atmak daha mantıklı olur. Şöyle özetliyeyim bir şeyi sevmezseniz hepten karşı olursunuz. Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama öyle değil işte. Sevmediğiniz müzikleri her gün dinleyip atan kişi size uzak gelebilirken her gün türkü atan kişi de kro gelebilir.
Sürekli kendi fotoğraflarını atar
Sürekli kendi fotosunu atanlar aslında bana ilgiye muhtaç kişiler olarak gelir. Bunu birilerine bahsettiğimde onların da böyle düşündüğümü görüyorum. Çünkü bir insan her gün hemen hemen aynı pozla aynı yerde aynı fotoğrafları neden atar? Beni sevin çığlıklarının yansımaları resmen. Ya da ben buyum işte atıyorsam karizmamdan veya güzelliğimdendir. Değilsiniz inanın, hem de hiç değilsiniz. Bu akım için attığınız her foto sizi insanlardan biraz daha uzaklaştırıyor.
Sürekli kendi fotoğraflarını atar Sürekli kendi fotosunu atanlar aslında bana ilgiye muhtaç kişiler olarak gelir. Bunu birilerine bahsettiğimde onların da böyle düşündüğümü görüyorum. Çünkü bir insan her gün hemen hemen aynı pozla aynı yerde aynı fotoğrafları neden atar? Beni sevin çığlıklarının yansımaları resmen. Ya da ben buyum işte atıyorsam karizmamdan veya güzelliğimdendir. Değilsiniz inanın, hem de hiç değilsiniz. Bu akım için attığınız her foto sizi insanlardan biraz daha uzaklaştırıyor.
Twitter'a sürekli kendi fotosunu atar
İnsanoğlu bugün çoğu şeyi kategorileştirdi. Ancak bu kategorize etme yazılı kurallar çerçevesinde olmadığı için sürekli kullanım yanlışlığı ile karşılaşıyoruz. Fikir yazıları için Twitter'ı fotolar için İnstagramı iş durumları için Linkedin'i kullanmamız gerekirken bugün biz her şeyi birbirine katmış durumdayız.
Twitter'a sürekli kendi fotosunu atar İnsanoğlu bugün çoğu şeyi kategorileştirdi. Ancak bu kategorize etme yazılı kurallar çerçevesinde olmadığı için sürekli kullanım yanlışlığı ile karşılaşıyoruz. Fikir yazıları için Twitter'ı fotolar için İnstagramı iş durumları için Linkedin'i kullanmamız gerekirken bugün biz her şeyi birbirine katmış durumdayız.
Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin artık nereden bulursa duramaz, yürür
Kardeşim yıllar harcanarak bulunan mesajlaşma sistemi siz o tipsiz egonuzla ona buna yürüyün diye mi yapıldı? Bu fotoya bakarak durum bu kadar vahim mi diye düşünebilirsiniz ama bundan çok daha çirkin çok daha itici bir yığın mesajlaşma vardır. Ahh o telefonların dili olsa da konuşsa!
Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin artık nereden bulursa duramaz, yürür Kardeşim yıllar harcanarak bulunan mesajlaşma sistemi siz o tipsiz egonuzla ona buna yürüyün diye mi yapıldı? Bu fotoya bakarak durum bu kadar vahim mi diye düşünebilirsiniz ama bundan çok daha çirkin çok daha itici bir yığın mesajlaşma vardır. Ahh o telefonların dili olsa da konuşsa!
İmla kurallarıyla düzgün bir cümle yaz deseniz yazamazlar ama her şeye yorum yapar 
Güzel olanı kutlar, bir şeyi başaranı tebrik eder, Üzülene yardım yorumları atar (keşke yanında olsa). Hep aktiftir. Keşke olmasa.
İmla kurallarıyla düzgün bir cümle yaz deseniz yazamazlar ama her şeye yorum yapar Güzel olanı kutlar, bir şeyi başaranı tebrik eder, Üzülene yardım yorumları atar (keşke yanında olsa). Hep aktiftir. Keşke olmasa.
Duygusuz olur
En uç olaylara bile sakinlikle yorum yapar. Ölüm, tecavüz haberlerini like yapar. Babam öldü paylaşımını beğenip altına başın sağ olsun yazarlar.
Duygusuz olur En uç olaylara bile sakinlikle yorum yapar. Ölüm, tecavüz haberlerini like yapar. Babam öldü paylaşımını beğenip altına başın sağ olsun yazarlar.
Kaç kere reddettiğini unutursun ama o yine atar, yılmaz
Sürekli oyun isteği gönderenlere sesleniyorum; lütfen az ötede oynayın.
Kaç kere reddettiğini unutursun ama o yine atar, yılmaz Sürekli oyun isteği gönderenlere sesleniyorum; lütfen az ötede oynayın.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >