Sosyal medyada 'Barış Pınarı' etkisi: 'Paylaşımlar rekor kırıyor'

Barış Pınarı Harekatı.

● Türkiye'nin 'güvenli bölge' oluşturma amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı 'Barış Pınarı' harekatı ilk dakikalarından itibaren gündem oluşturdu.

● PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı başlatılan harekat, sosyal medyayı da etkisi altına aldı.

● Twitter'da 'Dünya gündeminin' ilk sırasında yer alan harekat, Google ve Facebook'ta da yoğun biçimde aratılmaya, takip edilmeye devam ediyor.

Türkiye, Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı resmen başlattı. Barış Pınarı olarak isimlendirilen harekat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla birlikte tüm ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter üzerinden yaptığı duyuru sonrası Suriye'nin Resulayn kentindeki YPG mevzilerinden patlama sesleri duyuldu. Ardından bölgeden dumanlar yükselmeye başladı. Bölgenin TSK'ya ait obüs ve F-16'lar tarafından vurulduğu tahmin ediliyor.

Türk obüsleri, terör örgütünün mevzilendiği noktaları tek tek vuruyor.
Türk obüsleri, terör örgütünün mevzilendiği noktaları tek tek vuruyor.

Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerinin ortadan kaldırılması için başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türkiye'nin güney sınırları boyunca uzanan 480 kilometrelik bir hattın terörden temizlenmesi hedefleniyor.

Twitter 'Dünya gündeminde' ilk sırada!

Harekatın başlamasıyla birlikte oluşan 'özel atmosfer' sosyal medyaya da yansıdı. Twitter üzerinden yapılan harekat paylaşımları, #BarışPınarıHarekatı tag'i üzerinden 300 bin seviyesine dayandı. Harekatı Dünya Twitter gündemine taşıyan bu istatistik, uzun süredir karşılaşılmamış bir kullanıcı fazlalığına tekabül ediyor.

Harekata yönelik farklı gözlem ve analizler, farklı etiketlerle Twitter'daki yerini alırken Twitter kullanıcılarının yoğun ilgisi, Barış Pınarı'nı uygulama ana sayfasından asla ayırmıyor.

Harekat; Facebook, Instagram ve Google'da da zirvede

Twitter'ın dışında Facebook, Instagram ve hatta Google'a da yansıyan arama yoğunluğu harekatın anbean sosyal medya üzerinden takip edildiğini ispatlar nitelikte karşımıza çıkıyor. Google aramalarında Trendler seviyesine yükselen harekat, dünyanın dört bir tarafından ve sürekli olarak aratılmaya devam ediyor.

Harekat, Google aramalarında da ilk sıraya yükseldi.
Harekat, Google aramalarında da ilk sıraya yükseldi.

Harekatın ilk anından bu yana detay içerik, özel dosya ve infografiklerle ele aldığımız Barış Pınarı Harekatı'nı GZT'nin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından anbean takip etmek de mümkün!


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >