Sosyal medyada tartışma konusu oldu: Burun maskesi

Burun kapatan maske
Burun kapatan maske

Yemek yerken burnun açıkta kalmaması için Meksikalı araştırmacılar burun maskesi tasarladı.

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren maske, uzun bir süre daha hayatımızın bir parçası olacak gibi görünüyor. Kısıtlamaların gevşetilmesi kapsamında restoran ve kafeler açılırken yemek yeme veya bir şeyler içme esnasında maske, mecburen çıkartılmak zorunda kalınıyor.

Meksika'da üretilen maskenin, yemek yendiği ve bir şeyler içildiği sırada takmak üzere tasarlandığı ve burnun açıkta kalmamasının amaçlandığı ifade edildi.

Güney Amerika ülkesi Meksikada araştırmacılar koronavirüsün yayılmasını önlemek için ilginç bir maske tasarımı sundu. Meksika Ulusal Politeknik Enstitüsünden (IPN) araştırmacılar, insanların yemek yedikleri ya da bir şeyler içtikleri durumlarda, maskelerini çıkarmaları sonucu burunlarının açıkta kalması nedeniyle ’burun maskesi’ tasarladı. IPN'den yapılan açıklamada, bu maskeyle koronavirüsün yayılmasının önlenebileceği ifade edildi.

Sosyal medyada tartışma konusu oldu

Ülkede sosyal medyada bir anda gündeme gelen tasarımı beğenenler kadar gereksiz bulanlar da oldu.

Gustavo Acosta Altamirano liderliğindeki bu projenin ne zaman kullanıma sunulacağına dair ise bilgi paylaşılmadı.

Meksika'da son durum ne?

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Brezilya varyantının ülkede yayılması birlikte vaka sayılarında artış yaşanan Meksika'da son 24 saatte 5.714 yeni vakanın tespit edilmesiyle birlikte toplam vaka sayısı 2 milyon 208 bin 755'e ulaştı.

Meksika'da son 24 saatte 579 kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı ise 199 bin 627'ye ulaştı.

  • COVID-19 nasıl bulaşır?

    Hasta bireylerin öksürmeleri aksırmaları ile ortama saçılan damlacıkların solunması ile bulaşır. Hastaların solunum parçacıkları ile kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin yıkanmadan yüz, göz, burun veya ağıza götürülmesi ile de virüs alınabilir. Kirli ellerle göz, burun veya ağıza temas etmek risklidir.COVID-19 enfeksiyonu ile ilgili şimdiye kadar edinilen bilgiler, bazı insanların daha fazla hastalanma ve ciddi semptomlar geliştirme riski altında olduğunu göstermiştir.

  • – Vakaların yüzde 80’i hastalığı hafif geçirmektedir.

  • – Vakaların %20'si hastane koşullarında tedavi edilmektedir.

  • – Hastalık, genellikle 60 yaş ve üzerindeki kişileri daha fazla etkilemektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >