Soyadlarını "Halisdemir" yaptılar

Elazığ'da yaşayan Bilik ailesi, 15 Temmuz gecesi şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in soyadını taşımak için mahkemeye başvurdu.

Elazığ'da yaşayan Hasan Bilik ile eşi ve oğlu, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in soyadını taşımak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme kararıyla kendisinin, eşinin ve oğlunun soyadını değiştiren Bilik, "Minnetin bir göstergesi olarak onu her daim hatırlamak adına ailece soyadımızı Halisdemir olarak değiştirdik" dedi.
"Onun soyadını taşıdığımız için gurur duyuyoruz"
Yeni kimliğine kavuşan Hasan Halisdemir, yeni soyadını taşımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimiyle ülkenin tarihindeki en zor gecelerinden birini yaşadığını belirten Halisdemir, "O melun gecede iradesine, hukukuna ve onuruna kasteden darbecilerin silahları karşısında bütün millet göğsünü siper ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara indi ve hain kalkışmaya 'dur' dedi." diye konuştu. Halisdemir, o gece milletin tarihe geçen nice destanlar yazdığını ifade ederek, bu destanlardan birini de darbe girişimi gecesi cuntacı general Semih Terzi'yi canı pahasına alnından vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in yazdığını anımsattı.
"Onun soyadını taşıdığımız için gurur duyuyoruz" Yeni kimliğine kavuşan Hasan Halisdemir, yeni soyadını taşımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimiyle ülkenin tarihindeki en zor gecelerinden birini yaşadığını belirten Halisdemir, "O melun gecede iradesine, hukukuna ve onuruna kasteden darbecilerin silahları karşısında bütün millet göğsünü siper ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara indi ve hain kalkışmaya 'dur' dedi." diye konuştu. Halisdemir, o gece milletin tarihe geçen nice destanlar yazdığını ifade ederek, bu destanlardan birini de darbe girişimi gecesi cuntacı general Semih Terzi'yi canı pahasına alnından vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in yazdığını anımsattı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >