SpaceX'in ilk Falcon Heavy görevi için hazırladığı animasyon paylaşıldı

Falcon Heavy
Falcon Heavy

Dünyanın aktif olarak kullanılan en güçlü roketi Falcon Heavy'nin ilk görevi yaklaşıyor. Fırlatma için hazırladığı animasyon videosunu yayınlayan SpaceX, ikinci fırlatma için birkaç ay sonrasını işaret etti.

SpaceX, başarılı bir şekilde fırlatılabilirse dünyanın aktif olarak kullanılan en güçlü roketi ünvanını ele geçirecek uzay aracı Falcon Heavy için bir animasyon yayınlandı. Bugünkü fırlatma görevinin en iyi senaryoyla sonuçlanması halinde yaşanacakları özetleyen video, 27 roket motorlu aracın fırlatılışını sabırsızlıkla bekleyen uzay meraklılarını daha da heyecanlandırdı.

İlk test uçuşunda Elon Musk'ın Tesla Roadster otomobili yük olarak Mars'a taşınacak. Fırlatma esnasında patlama yaşanmaz ve devasa uzay aracı yörüngeye sorunsuz ulaşabilirse yükseltici iki roket ayrı ayrı dünyaya geri dönüp yeniden kullanılmak üzere yavaşça karaya indirilecek. Geri kalan roketle Mars yörüngesine doğru yol alacak olan Falcon Heavy, yörüngede belirli bir mesafeye ulaştıktan sonra yükünü bırakıp kalan tek roketini de yeniden kullanım amacıyla dünyaya geri döndürecek.

İkinci Falcon Heavy görevi 3-4 ay içerisinde gerçekleşecek

Fırlatma rampasının ilk görevde zarar görmeyeceğini öngörecek olursak, ikinci Falcon Heavy görevinin 3-4 ay içerisinde gerçekleşeceğini söylemek mümkün. Fakat kalkış sırasında olası bir patlama, rampanın 8-12 aydan önce yeniden kullanılamamasına sebep olacak. Ancak SpaceX, en kötü senaryoda dahi üretimin etkilenmeden devam edeceğini taahhüt ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >