Spotify hata yaptı, Türk genç fenomen oldu

​Spotify ​hata yaptı, Türk genç fenomen oldu
​Spotify ​hata yaptı, Türk genç fenomen oldu

● Almanya’da yaşayan 15 yaşındaki Yusuf Emre Nalcı, dünyaca ünlü Amerikalı rapçi Future’ın şarkısının Almanca versiyonunu Spotify’a yüklemek isterken ufak bir hata ile fenomen haline geldi.

● Spotify, gencin şarkısını 21 milyon takipçili ünlü rapçi Future’un hesabına yükledi.

● ‘2 günlüğüne de olsa ünlü oldum’ diyen genç, Spotify’ın hatasını ‘heyecan verici’ olarak değerlendiriyor.

Günümüzde sosyal medya fenomeni olmak isteyen pek çok insan seslerini duyurabilmek için türlü çılgınlıklar yapmaktan çekinmiyor hatta hayatlarını bile tehlikeye atabiliyor. Almanya’da yaşayan Yusuf Emre Nalcı’nın başına gelenler onun hiç çaba sarf etmeden fenomen olmasına sebep oldu.

Aslen Denizlili olan Yusuf Emre Nalcı, uzun zamandır amatör müzik yapıyordu. Dünyaca ünlü Amerikalı rapçi Future’ın şarkısını Almanca seslendiren genç, annesinin kredi kartını kullanarak şarkısını popüler müzik platformu olan Spotify’da paylaşmak istemişti. Genç adam, olacaklardan habersizdi.

Spotify'ın hatası Türk genci 2 günlüğüne ünlü yaptı
Spotify'ın hatası Türk genci 2 günlüğüne ünlü yaptı

Spotify, 15 yaşındaki Türk gencin şarkısını yanlışlıkla21 milyon takipçiye sahip Future’ın hesabına yükledi. Arkadaşlarının haber vermesi ile şarkısının Future’ın resmi hesabından paylaşıldığını gören Nalcı, olayın ardından ilgi odağı haline geldiğini ama bundan pek şikayetçi olmadığını ifade etti.

“2 günlüğüne de olsa ünlü oldum.”

Olaylara açıklık getiren Nalcı, “Ben şarkıyı Spotify’a yükledim. Orda bir karışıklık olmuş ve Future’ın profiline yüklemiş. Ondan sonra arkadaşlar bana mesajlar attı ‘Senin şarkın Future’ın profilinde ne arıyor?’ diye, ondan sonra gazeteciler bana sosyal medyadan ulaşmaya başladı.” dedi ve ekledi:

“Sonrasında problem müzik platformunda düzeltildi. Benim bir şey yapmama kalmadı ve onlar düzeltti. Güzel bir histi bu kadar insanın etrafından olması ama biraz da garip geldi. 2 günlüğüne de olsa ünlü oldum”

Yusuf Emre Nalcı ve annesi
Yusuf Emre Nalcı ve annesi

“Oğlumla gurur duyuyorum.”

Olanların bir şaka olduğunu düşünen Anne Nalcı ise oğlu ile gurur duyduğunu şu sözlerle belirtti: “Bayram sabahı kalktık şarkı patlama yapmış. İlk önce şaka olduğunu sandık. Ama sonrasında gelişen olayla bayağı güzel oldu. Ben oğlumla gurur duydum, böyle güzel bir tesadüf olamazdı. Yanlış bir hata ama güzel bir sonuç çıkardı.”

İki günlüğüne fenomen olmayı tadan genç, sorunun ne olduğunu ve nasıl çözüldüğüne dair bir bilgisinin olmadığını da ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >