Star Wars hayranları heyecanlı: Luke Skywalker'ın ışın kılıcı satışa çıkıyor

Luke Skywalker

Sinema tarihinin en ikonik karakter figürlerinden biri olan Luke Skywalker'in ışın kılıcı, gelecek hafta satışa çıkartılıyor. Kılıcın, 200 bin dolardan satışa sunulması bekleniyor.

Star Wars hayranlarının yakından bildiği, Luke Skywalker'in ilk Star Wars filminde kullandığı ışın kılıcı, gelecek hafta Los Angeles'ta açık artırmayla satışa çıkarılacak.

Müzayedeyi gerçekleştirecek olan Profile in History Hollywood (Hollywood tarihinden kesitler) isimli firmadan yapılan açıklamada, aralarında 300 bin dolardan satışa sunulması beklenen 1977 yılı yapımı ANew Hope (Yeni Bir Umut) filminde kullanılan TIE-avcı uçağı pilotu kaskının da olduğu 25 parçanın satışa sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

Luke Skywalker ve ikiz kardeşi Prenses Leia Organa
Luke Skywalker ve ikiz kardeşi Prenses Leia Organa

'R2-D2, 2.76 milyon dolar'dan alıcı bulmuştu'

Geçen yıl Luke Skywalker tarafından kullanılan bir diğer ışın kılıcı 450 bin dolara alıcı bulurken, İlk Star Wars filmi için yapılan orijinal R2-D2 droidi (robot) ise 2017'de 2.76 milyon dolara satılmıştı.

Profiles in History, gelecek hafta gerçekleşecek müzayede de alıcısı ile buluşacak olan ışın kılıcının, 2017'de R2-D2 için ödenen bedelin rahatça üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

Star Wars filmlerinde kullanılan ürünler, Profiles in History Hollywood'un 11-14 aralık tarihlerinde ABD'nin Los Angeles kentinde düzenleneceği açık artırmada satışa sunulacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / SPUTNİK TÜRKİYE