Suriye’de ABD, Rusya ve rejim ordusu karşı karşıya geldi

3'üncü dünya savaşını akıllara getiren kare
3'üncü dünya savaşını akıllara getiren kare

Suriye iç savaşında, dün 3’üncü dünya savaşı senaryolarını akıllara getiren bir sahne yaşandı. Haseke'ye bağlı Kamışlı kentinin doğusunda, rejim yanlısı siviller Amerikan zırhlı araç konvoyuna saldırdı. ABD askerlerinin ateş açması sonucu rejim yanlısı bir kişi öldü. Rejim ordusu ile Amerikalıların karşı karşıya gelmesi üzerine Rus askerleri bölgeye geldi.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Amerikan kuvvetleri, Haseke vilayetine bağlı Kamışlı’nın doğusunda rejim yanlısı sivillerle çatıştı. Suriye Ordusu’nun bir askeri noktası yakınında toplanan Hırbet Ammo köyü sakinleri, bölgede devriye gezen Amerikan zırhlı araçlarını taşladı. Amerikan askerlerinin, zırhlı birliklerin yolunu kesen sivillere ateş açması sonucu bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Gerilimin artmasıyla Rus askerleri de bölgeye geldi.

Rusya, ABD ve rejim ordusu karşı karşıya

Rus basını, çatışmanın Kamışlı’nın 10 kilometre doğusunda, altı Amerikan zırhlı aracının geçtiği sırada gerçekleştiğini yazdı. Buna göre, bölgedeki Kürt siviller üçü zırhlı personel taşıyıcısı olan Amerikan konvoyunu taşa tuttu. Yollarının kesilmesi üzerine Amerikan askerlerinin ateş açması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki gelişmeleri sosyal medya üzerinden paylaşan Suriyeli gazeteci Muhammed Hasan da, ABD’li ve Suriyeli askeri birlikleri arasında yükselen tansiyon üzerine Rus askerlerinin bölgeye intikal ettiğini belirtti. Saldırının, bölgede Esad rejimine ait bir kontrol noktası yakınında gerçekleştiği, ölen kişinin rejime bağlı bir güvenlik gücü olduğu da öne sürüldü.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >