Suriyeli yetimlere kışlık elbise yardımı

Kilis
Kilis

Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır kentlerde yaşamını sürdüren 5 bin Suriyeli yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.

İç savaşın devam ettiği Suriye'de yaşayan 5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu. Kış ayının gelmesiyle Suriye’li sığınmacıların kaldığı çadır kentlerde yaşam daha da zorlaştı. Yaşama koşullarının ağırlaştığı ortamda ise en fazla çocuklar etkileniyor.

5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.
5 bin yetime kışlık kıyafet yardımında bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından finanse edilen yardım kampanyası kapsamında, 5 bin yetime kışlık giyecek yardımında bulunuldu. Konuyla alakalı açıklama yapan Kilis Basın birimi sorumlusu Ali İmran Durman, “Savaşın devam ettiği Suriye’de kış ayının da gelmesiyle yaşam gittikçe zorlaştı. Yetimlerimiz üşümesin diye başlatılan kampanya kapsamında hazırlanan elbiseleri Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan İHH’nın kurmuş olduğu Reyyan, Siccu, Şemmarin, Babunnur, El İman , Babusselam kamplarda başta olmak üzere ve Kilis’teki 1-16 yaş aralığında 5 bin çocuğa mont, pantolon, kazak ve çorap-bere dağıttık” dedi. Durman; “Ayrıca yetimlere sponsorluk projesi kapsamında belirlenen 276 ihtiyaç sahibi her yetimin 6 aylık ihtiyacını karşılayacak nakti destekte bulunduk” diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >