Suudi Arabistan’dan yeni karar: Aşı olmayanlar AVM’lere giremeyecek

Arşiv
Arşiv

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Abdulrahman Al-Hussein, 1 Ağustos’tan itibaren aşı olmayan kişilerin alışveriş merkezlerine girmesini yasaklandığını duyurdu.

Ağustos ayından itibaren geçerli olacak karar kapsamında, aşı olmayanların AVM’lere giremeyeceği açıklandı.

Al-Hussein, AVM'leri ziyaret etmek isteyenlerin koronavirüse karşı en az bir doz aşı almış olmak zorunda olduğunun altını çizerken, kararın Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı’nın hac ziyaretlerin hazırlıkları kapsamında alındığını dile getirdi.

1 Ağustos'tan itibaren aşılama zorunlu

Ülkedeki AVM’lerde deneme kabini ve dokunmatik ekranların kullanılmasına izin verileceği, sosyal mesafe kuralının uygulanacağı ve dezenfekte işlemlerinin de sık sık yapılacağı bildirildi.

Öte yandan, Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı spor ve eğlence etkinlikleri ile kültürel faaliyetlere katılmak isteyenler için 1 Ağustos'tan itibaren aşılamanın zorunlu olacağını açıklamıştı.

  • Ne olmuştu?
  • Suudi Arabistan'da koronavirüsüne yönelik tedbirleri hafifletme kapsamında, COVID-19 aşısı yaptıranlara zorunlu karantina şartı kaldırılmıştı. Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel Otoritesi (GACA) tarafından yapılan açıklamada, tamamen aşılanmış yolcuların Suudi Arabistan’a vardıklarında aşı sertifikaları göstermesi durumunda zorunlu karantinadan geçmeyeceğini duyurmuştu.
  • Aşı olmayana 7 gün karantina
  • GACA, ülkeye gelenlerin Suudi Arabistan'da kabul edilen, Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca ve Johnson & Johnson aşıları ile aşılanmış olmalarının gerektiğini altını çizmişti. GACA, kabul edilen aşılar dışında aşılananlar ve aşı olmayanların 7 günlük karantinaya alınacağı vurgulamıştı.
  • Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı’nın Önlem Departman Müdür yardımcısı Dr. Abdullah Bin Mefarreh Asiri, halkı aşı olmaya teşvik ederken, aşıların güvenli ve etkili olduğunu vurgulamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >