Taksi plaka değerleri düşerken Uber kullananların sayısı artıyor

Uber
Uber

Taksicilerin Uber aracına saldırmasıyla başlayan sürtüşme Uber’e yaradı. Daha önce hiç Uber kullanmamış binlerce kişi uygulamayı mobil cihazlarına indirdi.

Son iki haftadır artan tartışmalar sarı taksicilere olan tepkiyi artırırken Uber için bu büyük bir reklam haline geldi. Uber’in masum olduğunu ve taksicilerin şiddet uygulandığını düşünen kişiler büyük bir oranla Uber’in tarafında olmayı tercih etti

Plaka değerleri düştü, Uber indirilmesi arttı

Gazete Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre bu krizden önce 1 milyon 680 bin TL olan plaka değeri 4 gün içinde 100 bin lira düştü. Plaka fiyatlarının düşüşüyle birlikte sıkıntılı bir sürece giren taksiciler Uber’le olan mücadelesini şiddetlendirmeyi düşünüyor.

Uber’in Türkiye verilerine göre; gerginlik başlamadan bir gün önce yani 6 Mart’ta Uber'in iOS ve Android telefonlara indirilme rakamı 5 bin iken, trafikte saldırı olaylarının başladığı 7 Mart’tan itibaren indirilme rakamları hızla arttı.

7 Mart’ta 7 bin, 8 Mart’ta 8 bin 500, 9 Mart’ta 12 bin, 10 Mart’ta 14 bin, 11 Mart’ta 16 bin, 12 Mart’ta 15 bin, 13 Mart’ta 22 bin ve 14 Mart’ta 24 bin 500’e çıktı. Yani son 10 günlük sürede Uber kullanıcılarının sayısı 5 kat arttı. Uber'in verileri incelendiğinde sadece mart ayında değil, 9 Ekim 2017’de taksicilerin yaptığı Uber protestosu sonrasında da yine telefonlarına bu yazılımı yükleyenlerin sayısında hatırı sayılır bir artış oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >