Tankların yerli ve milli mühimmatları hazır! Bakan test videosunu yayınladı!

M60T ve Leopard 2A4 tankları için geliştirilen yerli mühimmat test edildi.
M60T ve Leopard 2A4 tankları için geliştirilen yerli mühimmat test edildi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, tanklar için yerli mühimmatlar geliştirildiğini 8 Nisan’da sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.Bugün Bakan Canikli’nin sosyal medya hesabından test atışlarına ilişkin bir video da paylaşıldı.

Yeni Yerli ve Milli mühimmat, MKEK’nın öz kaynakları ile başlattığı Ar-Ge çalışmaları neticesinde, açıktaki ve sütre gerisindeki hedeflere karşı geliştirildi. Mühimmat özellikle M60T ve Leopard 2A4 tanklarının 44 kalibre uzunlundaki namluları için tasarlandı. MKEK böylelikle tamamı yurt içinde üretilebilen bu mühimmat ile yurt dışına bağımlılığın azaltılması anlamında önemli bir adım atmış oldu.

M60T tankından yapılan test atışları, Konya Karapınar’daki MSB Atış ve Test Değerlendirme Grup Komutanlığındaki gerçekleştirildi. Atışlar esnasında mühimmat, yüksek ve düşük sıcaklık, mukavemet, dağılım, canlı tapa ile duvar delme ve tapa etkinliği gibi testlerin tamamında başarılı oldu.

lk teslimat bu yıl içinde yapılacak'

Mühimmatla ilgili sertifikasyon ve atış cetveli çıkarılma çalışmaları halen devam ediyor. Seri üretimine bu yılın ikinci yarısında başlanması planlanan mühimmatın, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ne yapılacak 3.000 adetlik ilk teslimatının da yıl içerisinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

120 mm HE-T Tank Topu Mühimmatı
120 mm HE-T Tank Topu Mühimmatı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >