Tarım Bakanı Pakdemirli: Korona aşısı hayvanlar üzerinde denenecek

Arşiv
Arşiv

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koronavirüse karşı aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, "Korona aşısı için anti-serum çalışmaları başladı. Bunu hayvanlara vermeye başlayacağız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Kovid-19 aşısı için anti serum çalışmaları başladı. Önümüzdeki hafta bunu hayvanlara vermeye başlayacağız" dedi.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

Hayvanlar üzerindeki çalışmalara başlıyoruz. Hayvanlar üzerindeki çalışma Eylül ayına kadar sürecek. Covid-19 virüsünün kalıntılarını araştırma yönünden çalışmaları yapıyoruz. Heyecan verici gelişmeleri paylaşacağız.

"Dünyanın birçok ülkesinin önündeyiz"

Biz Sağlık Bakanlığımız ile koordine çalışıyoruz, diğer tüm kuruluşlara bilgi birikimimizin açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. En yakın zamanda inşallah gelişmelerle ilgili sizlere de ekstra bilgi sağlıyor olacağız. Dünyanın birçok ülkesinin önünde olduğumuzu da söyleyebilirim.

"Marketlerden örnekler alıyoruz"

Marketlerden örneklerden sürüntü alıyoruz, korona taraması yapıyoruz. Türk topraklarında yetişen bitkilerle bir fayda sağlayabilir miyiz araştırılıyor. Arkadaşlarımız son sürat çalışıyor. İnşallah ipi Türk araştırmacılar göğüsler. Virüsün izolasyonu ve inaktif edilmesinde en hızlı hareket eden ülkelerden biriyiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >