Taşıma Yönetmeliği'nin değişmesiyle Uber ve Scotty'nin işi artık daha zor

Uber
Uber

Yeni Taşıma Yönetmeliği'nin Resmî Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmesiyle birlikte Uber ya da Scotty sürücülerine ağır yaptırımlar uygulanacağı doğrulandı. Detaylar haberimizde:

Uber sürücüleri ve taksi şoförleri arasındaki rekabet tırmanmaya devam ederken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı konuya müdahale etti. Henüz birkaç gün önce Taşıma Yönetmeliği'nin güncellenmesiyle Resmî Gazete'de paylaşılan yeni yönetmelik, korsan taşımacılığa önemli cezalar getiriyor. Yani bu da doğal olarak Uber ve Scotty sürücüleri için büyük sıkıntı oluşturuyor. Peki ama yönetmelikteki değişik ne anlama geliyor?

Uber ve Scotty'nin bu hamle sonrasında nasıl bir karar alacağı ise şimdilik bilinmiyor.
Uber ve Scotty'nin bu hamle sonrasında nasıl bir karar alacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Sürücüler ağır yaptırımlarla karşılaşacak

Kısaca özetlemek gerekirse Taşıma Yönetmeliği'nin güncellenen 30.maddesiyle birlikte karayolları taşımacılığı yapabilmek için belgelerin tam olması şart. Aksi takdirde belge kapsamı dışında kalan taşımacılık faaliyetlerinde ciddi cezai yaptırımlar uygulanacak. Öncelikle uyarılacak sürücüler, daha sonrasında 2 yıl yasaklamayla karşılaşacak.

Korsan taşımacılık kapsamında değerlendirilen araçların sürücülerine, 50 puanlık ceza verilecek. Bu 50 puanlık cezayı 3 bin TL karşılığında silebilmek mümkün. Fakat, bir yıl içinde ikinci kez benzer durumla karşılaşıldığında ise 2 sene boyunca yasaklama getiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >