Tatbikat bildirildi: 30’dan fazla Rus savaş gemisi Karadeniz'e girdi

30’dan fazla Rus savaş gemisi Karadeniz'e girdi
30’dan fazla Rus savaş gemisi Karadeniz'e girdi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre 30'dan fazla savaş gemisinin tatbikat için Karadeniz'e girdiği belirtildi. Tatbikat çerçevesinde 140 geminin yanı sıra 60 hava aracı ve 10 bin askerin katılacağı duyurulmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30’den fazla savaş gemisinin askeri tatbikat için Karadeniz’e girdiğini duyurdu.

''30'dan fazla tatbikat gemisi Karadeniz'e girdi''

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “30’den fazla savaş gemisi, tatbikat için Sivastopol ve Novorossiysk limanlarından Karadeniz’e planlanmış tatbikat çerçevesinde girmiştir.” bilgisi verildi.

''Askeri tatbikatlar gerçekleşecek''

Rusya Savunma Bakanlığından 20 Ocak’ta yapılan açıklamada, Rus donanmasının ocak ve şubat aylarında “sorumlu” olduğu tüm bölgelerde seri askeri tatbikatlar gerçekleştireceği bildirilmişti.

''10 bin asker katılacak''

Söz konusu tatbikatlara, 140 geminin yanı sıra 60 hava aracı ve 10 bin askerin katılacağı duyurulmuştu.

ABD Deniz Kuvvetlerinden açıklama geldi

Rusya-Ukrayna geriliminde savaşın eşiğine gelindi. ABD Donanması, Rusya ve Ukrayna geriliminin tırmanması üzerine görev bölgesi Avrupa olan 6'ncı filoya 4 muhrip gemi gönderdiği bildirildi. ABD Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "ABD Donanması muhripleri USS Sullivans (DDG 68), USS Gonzalez (DDG 66), USS Donald Cook (DDG 75) ve USS Mitscher (DDG 57) Avrupa operasyon bölgesinde faaliyet gösterecek. Görevleri boyunca, ABD Altıncı Filosu'nu ve NATO müttefiklerimizi desteklemek için bir dizi donanma faaliyetine katılacaklar" ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >