Tek başına uygulandığında işe yaramayan 6 zayıflama yöntemi

Her kürün, her tarifin tek başına iş yapması mümkün değildir. Spor ve düzenli beslenme ile işe yarayan zayıflama yöntemleri…

Günümüzde çoğunlukla sabah programlarından öğrenilen zayıflama yöntemlerini herkes elinden geldiğince uygulamaya çalışmaktadır. Bir süre sonrasında ise bu yöntemin bir işe yaramadığını düşünmeye başlarsınız. Çünkü öğrendiğiniz bu kür ya da farklı bir diyet sadece onunla kaldığı için zayıflama konusunda fayda gösterse de istediğiniz sonucu tam olarak vermez üstüne üstlük bazı zararlı sonuçları da ortaya çıkarmaktadır. Zayıflamak için ya da yağ yakmak için uyguladığınız spesifik bir yöntem aslında tek başına genelde işe yaramazlar. Bunu uygularken spor yapmaya gayret etmeli ve tüm gününüzü düzenli ve sağlıklı beslenerek geçirmelisiniz.
En çok kullanılan yöntem: Yeşil çay

                                    Yeşil çayı kullanmanın amacı güçlü bir antioksidan olması ve metabolizmayı hızlandırmasıdır. Fakat günde bardak bardak yeşil çay içtiğiniz zaman bu size tam bir fayda sağlamayacaktır. Yeşil çay ancak yardımcı öge olarak kullanıldığında asıl etkisini göstermektedir.
En çok kullanılan yöntem: Yeşil çay Yeşil çayı kullanmanın amacı güçlü bir antioksidan olması ve metabolizmayı hızlandırmasıdır. Fakat günde bardak bardak yeşil çay içtiğiniz zaman bu size tam bir fayda sağlamayacaktır. Yeşil çay ancak yardımcı öge olarak kullanıldığında asıl etkisini göstermektedir.
Pul biberli limonlu yoğurt

                                    Pul biberli limonlu yoğurt yemek göbek yağlarınızı yakmanızı sağlar şeklinde bir ibare görürseniz kesinlikle inanmayın. Çünkü yakmanızı sağlar değil yakmanıza yardımcı olur şeklindedir. Tek başına bir kürün göbek yağı yakabilecek bir yetisi yoktur. Bunun yanında spor da yaparsanız tam sonucu göreceksinizdir.
Pul biberli limonlu yoğurt Pul biberli limonlu yoğurt yemek göbek yağlarınızı yakmanızı sağlar şeklinde bir ibare görürseniz kesinlikle inanmayın. Çünkü yakmanızı sağlar değil yakmanıza yardımcı olur şeklindedir. Tek başına bir kürün göbek yağı yakabilecek bir yetisi yoktur. Bunun yanında spor da yaparsanız tam sonucu göreceksinizdir.
Kaynatılmış maydanoz ve salatalık suyu

                                    Birçok sabah programında birden fazla kez bu karışım söylenmiştir. Kullanım amacı yağlarınızı yakıp zayıflamada yardımcı olmasıdır. Fakat bu yöntemin negatif yönleri de bulunmaktadır. Hem maydanoz hem de salatalık detoks etkisi yaratmaktadır. Ve bu durum vücuttaki fazla suyun atılmasına neden olur. Yani bir nevi doğal idrar söktürücüdür. Bu yüzden zayıflamış gibi hissedersiniz fakat aslı böyle değildir.
Kaynatılmış maydanoz ve salatalık suyu Birçok sabah programında birden fazla kez bu karışım söylenmiştir. Kullanım amacı yağlarınızı yakıp zayıflamada yardımcı olmasıdır. Fakat bu yöntemin negatif yönleri de bulunmaktadır. Hem maydanoz hem de salatalık detoks etkisi yaratmaktadır. Ve bu durum vücuttaki fazla suyun atılmasına neden olur. Yani bir nevi doğal idrar söktürücüdür. Bu yüzden zayıflamış gibi hissedersiniz fakat aslı böyle değildir.
Yeni moda: Yeşil kahve

                                    Yeşil kahve son dönemlerde gündeme gelen kafein yerine klorojenik bir madde içeren yeşil kahvenin zayıflama yöntemi olarak da kullanılabileceği söylenmektedir. Fakat bu durumun zararlı sonuçları da olabilmektedir. Çünkü yeşil kahvenin zayıflamaya yardımcı olması için 7 bardak içilmesi gerekiyor günlük. Fakat 3 4 bardaktan sonra kahvenin negatif özellikleri vücutta kendini göstermeye başlıyorken 7 bardak kahve içmek ne kadar faydalı olur bilinmez.
Yeni moda: Yeşil kahve Yeşil kahve son dönemlerde gündeme gelen kafein yerine klorojenik bir madde içeren yeşil kahvenin zayıflama yöntemi olarak da kullanılabileceği söylenmektedir. Fakat bu durumun zararlı sonuçları da olabilmektedir. Çünkü yeşil kahvenin zayıflamaya yardımcı olması için 7 bardak içilmesi gerekiyor günlük. Fakat 3 4 bardaktan sonra kahvenin negatif özellikleri vücutta kendini göstermeye başlıyorken 7 bardak kahve içmek ne kadar faydalı olur bilinmez.
Ne alaka diyeceğiniz streç film
Genellikle spor yaparken kullanılan bu yöntem, diğer yöntemler bitti de bu kalmıştı dedirtiyor resmen. Fakat şöyle bir de gerçek var; spor yaparken streç filme sarmalanmak daha fazla terlemenize neden oluyor ve bu sayede daha çok yağ yakmış oluyorsunuz. Fakat dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta var bol bol su içmeniz gerekmekte.
Ne alaka diyeceğiniz streç film Genellikle spor yaparken kullanılan bu yöntem, diğer yöntemler bitti de bu kalmıştı dedirtiyor resmen. Fakat şöyle bir de gerçek var; spor yaparken streç filme sarmalanmak daha fazla terlemenize neden oluyor ve bu sayede daha çok yağ yakmış oluyorsunuz. Fakat dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta var bol bol su içmeniz gerekmekte.
Acı biber

                                    İçinde bulunan kasaisin maddesi nedeni ile acı olan biber, yenildiği zaman oksijen tüketimini hızlandırdığı için metabolizmanız da hızlanıyor. Fakat düşünülenin aksine tek başına hiçbir şekilde kilo verdirmeyen bu yöntem sadece düzenli spor ve diyet ile yapıldığı zaman asıl etkisini ortaya çıkarıyor olması.
Acı biber İçinde bulunan kasaisin maddesi nedeni ile acı olan biber, yenildiği zaman oksijen tüketimini hızlandırdığı için metabolizmanız da hızlanıyor. Fakat düşünülenin aksine tek başına hiçbir şekilde kilo verdirmeyen bu yöntem sadece düzenli spor ve diyet ile yapıldığı zaman asıl etkisini ortaya çıkarıyor olması.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >