TEKNOFEST dünyaya açılacak: İlk olarak Azerbaycan'da düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'i ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2021 festivaline katıldı. Burada açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'in dünya gündeminde bir numara olması gerektiğini belirterek, festivalin yurt dışına açılacağını söyledi. TEKNOFEST'in dost ve müttefik ülkelerde de düzenleneceğini söyleyen Erdoğan, ilk olarak Azerbaycan'da gerçekleştirileceğini paylaştı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TEKNOFEST'i can Azerbaycan'dan başlayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"TEKNOFEST'i yurt dışında da düzenleyeceğiz"

Paydaşların sayısı arttıkça gençlerimizi daha çeşitli alanda daha fazla yarışma sunabilme imkanı buluyoruz. Uçan araba tasarımından iletişim teknolojilerine sağlıkta yapay zekadan sanayide dijital teknolojilere biyoteknoloji ve inovasyondan tarım, turizm, çevre ve enerjiye kadar birçok sivil alanda yarışmalar düzenliyoruz. 88 ülkeden yüzlerce öğrencinin girişimci ve öğrencinin bu organizasyona katılımı aslında sahip olduğumuz küresel potansiyeldir. TEKNOFEST 'te dünya medyasının gündeminde bir numara olmalıdır. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren TEKNOFEST 'i uluslararası hale getirecek Azerbaycan'dan başlamak üzere dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz.

"TEKNOFEST'i dünya markası haline getirelim"

İstiyoruz ki dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın yeni bir fikri olan, teknoloji geliştiren, yeni bir girişim kuran genç o fikri tanıtmak istediğinde aklına ilk TEKNOFEST gelsin. TEKNOFEST 'i öyle küresel marka haline getirelim ki, dünyanın gençleri bu festivale katılmak için can atsın. Sizlerin gayretleriyle bunu da başaracağımıza inanıyorum. Son 19 yılda atılan adımların çok büyük payı bulunuyor. 19 yılda yaptığımız yatırım ve atılımla TEKNOFEST'in gençlerimizin yaktığı ateşin altyapısını hazırlıyoruz. Eskiden okulda öğrenilen matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersler gerçek hayatta "Ne işimize yaracak" denilirdi. Gençler bu soruların cevabını TEKNOFEST'te bulabiliyor .Gençler okulda öğrendikleriyle roket tasarlayıp, İHA'ları uçuruyorlar. Başarılarınızı ödüllendirmek için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >