Teknoloji şirketleri, CEO'larını korumak için ne kadar harcıyor?

Apple güvenlik
Apple güvenlik

Apple, Google, Facebook ve Amazon. Bu dev şirketler, CEO'larının kişisel güvenliğini sağlamak için her sene yüz binlerce dolar para ödüyor. İlginç ama listede en dikkat çekici detay Apple CEO'su Tim Cook'a ait. Ayrıntılar haberimizde:

Güvenlik önemli. Hele ki iş hayatınızda büyük operasyonları yürüten kişilerden biriyseniz ek önlemler şart. Apple, Google, Facebook, Amazon ve dev Silikon Vadisi şirketlerin CEO'ları aslında bu konuya en somut örnek. Bahsettiğimiz şirketler aslında CEO'ların kişisel güvenliği için her yıl yüz binlerce dolar harcıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) araştırması rakamları daha net ortaya çıkarıyor.

Örnekten de yola çıkarak öncelikle Apple CEO'su Tim Cook'tan başlayalım. Cook, aslında şirketin eski isimlerinden biri. Dolayısıyla Apple'a dair bilgisi çok fazla ve buna doğru orantılı olarak güvenliği her geçen gün artırıyor. Velhasıl kelam geçen sene Tim Cook'u kişisel güvenliği için harcanan rakam 310 bin dolar.

gzt

Rekor Mark Zuckerberg'de!

Şimdi kıyaslama yapabileceğimiz rakamlara ihtiyacımız var. Oracle ve Amazon gibi dev isimleri de bu işin içine katalım. Sırasıyla Larry Ellison ve Jeff Bezos'un kişisel güvenliği için geçen yıl harcanan rakam 1.2 milyon dolar. Yani aslında Tim Cook'un neredeyse 4 katı!

Az önce verdiğimiz örnek üzerinden ilerlediğimizde Google da fazlasıyla merak ediliyor. Google'ın çatı şirketi Alphabet'in CEO'su Sundar Pichai için harcanan rakam geçen sene 600 bin dolar seviyesinde. Intel CEO'su Brian Krzanich'de ise rakamlar Larry Ellison ve Jeff Bezos ile aynı, yanı 1.2 milyondolar.

Rekor ise Mark Zuckerberg'de. Her ne kadar 2018'e dair net bir rakam olmasa da bir önceki sene Zuckerberg'in kişisel güvenliği için harcanan rakam 7.3 milyon dolar. Geçen sene ise bu rakamın 10 milyon dolara kadar çıktığı söyleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >