Teknolojiye esir olmayan çocuklar yetiştirmek için neler yapmalısınız?

Çocuklarınızla bol bol oyun oynayın.
Çocuklarınızla bol bol oyun oynayın.

Mini minik bebeklerin ellerinde telefonlar, tabletler… Çocuklar günlerini ekran karşısında geçiriyor. Ebeveynlerin çoğunun yaptığı bu hataya düşmek istemiyorsanız; bebeklerinizde birlikte oyunlar oynamanızda fayda var. İşte size bebeklerinizle birlikte yapacağınız birbirinden eğitici 10 aktivite önerisi…

Eğlenirken öğrenecek

Çocuklarınızla birlikte oynadığınız oyunlar onların gelişiminde büyük rol oynar. Kendi ürettiğiniz ya da araştırmalar sonucunda öğrendiğiniz oyunları kısa süre içinde çocuklarınızla birlikte uygulayın. Bu aktiviteler sayesinde hem evladınızla keyifli vakit geçirirsiniz hem de onun eğitimi adına harika bir iş başarmış olursunuz. Aklınıza oyun gelmiyorsan bizden size 10 aktivite önerisi;

Kutu içindeki oyuncakları bulma

                                    İhtiyacınız olan birkaç adet kutu ve oyuncak. Oyuncakların hayvan figürleri olmasını tercih edin. Kutuların içerisine oyuncakları yerleştirin ve çocuğunuza; “Ayı nerede, köpek nerede?” gibi sorular yöneltin. Çocuğunuzun sizin ismini söylediğiniz hayvanı bulması için ona zaman tanıyın. Çocuğunuz doğruyu bulduysa onu alkışlayın ve hayvanların seslerini taklit edin.
Kutu içindeki oyuncakları bulma İhtiyacınız olan birkaç adet kutu ve oyuncak. Oyuncakların hayvan figürleri olmasını tercih edin. Kutuların içerisine oyuncakları yerleştirin ve çocuğunuza; “Ayı nerede, köpek nerede?” gibi sorular yöneltin. Çocuğunuzun sizin ismini söylediğiniz hayvanı bulması için ona zaman tanıyın. Çocuğunuz doğruyu bulduysa onu alkışlayın ve hayvanların seslerini taklit edin.
Renkleri gruplandırma

                                    Yanınıza rengârenk oyuncaklar alın. Ardından çocuğunuzla birlikte renkleri gruplamaya başlayın.
Renkleri gruplandırma Yanınıza rengârenk oyuncaklar alın. Ardından çocuğunuzla birlikte renkleri gruplamaya başlayın.
Şekilleri gruplandırma

                                    Çocuklarınızla geometrik şekilleri gruplandırabilirsiniz. Bunun için piyasada bulunan oyuncakları kullanabileceğiniz gibi evde kendi imkanlarınızla da şekiller tasarlayabilirsiniz.
Şekilleri gruplandırma Çocuklarınızla geometrik şekilleri gruplandırabilirsiniz. Bunun için piyasada bulunan oyuncakları kullanabileceğiniz gibi evde kendi imkanlarınızla da şekiller tasarlayabilirsiniz.
Kitap okuma

                                    Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Bu nedenle henüz 7-8 aylık bebeklerinizi kucağınıza alıp, onlara resimli kitapları okuyabilirsiniz.
Kitap okuma Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Bu nedenle henüz 7-8 aylık bebeklerinizi kucağınıza alıp, onlara resimli kitapları okuyabilirsiniz.
Oyun hamuru

                                    1 yaşını geçen çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla oyun hamuru oynayabilirsiniz.
Oyun hamuru 1 yaşını geçen çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla oyun hamuru oynayabilirsiniz.
Resim yapma

                                    Resim yapmak; bebeklerin gelişimiyle doğru orantılı bir aktivitedir. Çocuğunuz kalemleri kavramayı öğrendikten sonra onlarla bol bol karalama çalışması yapabilirsiniz.
Resim yapma Resim yapmak; bebeklerin gelişimiyle doğru orantılı bir aktivitedir. Çocuğunuz kalemleri kavramayı öğrendikten sonra onlarla bol bol karalama çalışması yapabilirsiniz.
El baskısı

                                    Önünüze sulu boyaları alın ve bebeğinizle birlikte ellerinizi bir güzel boyalara daldırın. Ardından boyalı ellerinizi isterseniz bir deftere ya da kumaşa bastırın.
El baskısı Önünüze sulu boyaları alın ve bebeğinizle birlikte ellerinizi bir güzel boyalara daldırın. Ardından boyalı ellerinizi isterseniz bir deftere ya da kumaşa bastırın.
Bahçecilik

                                    Toprakla uğraşmak her yaştaki insanı mutlu eder. Siz de çocuklarınızla birlikte bir şeyler ekip biçebilirsiniz.
Bahçecilik Toprakla uğraşmak her yaştaki insanı mutlu eder. Siz de çocuklarınızla birlikte bir şeyler ekip biçebilirsiniz.
Makarna çubukları

                                    Çubuk makarnaları evladınızla birlikte kevgirin deliklerine yerleştirmeye çalışın. Bu aktivite sayesinde son derece keyifli vakit geçireceksiniz.
Makarna çubukları Çubuk makarnaları evladınızla birlikte kevgirin deliklerine yerleştirmeye çalışın. Bu aktivite sayesinde son derece keyifli vakit geçireceksiniz.
Lego kuleleri

                                    Hem çocuklarınız hem de siz legolarla oynamaktan büyük zevk alacaksınız.
Lego kuleleri Hem çocuklarınız hem de siz legolarla oynamaktan büyük zevk alacaksınız.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >