Telefonunuz uygulamasına bilgisayardan mobil uygulama çalıştırma özelliği geldi

Windows 10 Telefonunuz
Windows 10 Telefonunuz

Microsoft'un Telefonunuz uygulaması, son güncellemeyle birlikte mobil uygulamaların doğrudan bilgisayar üzerinden kullanılmasını sağlıyor.

İlk etapta Windows Insider kullanıcılara sunulacak olan güncellemenin daha sonrasında herkese açılması bekleniyor.

Özellikle birden fazla uygulamayı bilgisayardan kontrol etmek isteyenler için epey kullanışlı.

Windows 10 yüklü bilgisayarlar ve Android ekosistemine ait akıllı telefonlar arasındaki köprü görevini üstlenenMicrosoft'un Telefonunuz uygulaması, güncellemeyle birlikte yepyeni özellikler kazanıyor. Henüz Kasım başında son sürüme erişen uygulama, fotoğraf galerisinin bilgisayar üzerindendüzenlenebilmesine imkan tanımıştı. Yani bu sayede telefonlardaki fotoğrafların doğrudan bilgisayardan görülmesi ve toplu şekilde silinmesi söz konusu olmuştu. Şimdi ise sırada çoklu uygulama çalıştırma var.

  • Microsoft Telefonunuz: Telefonunuz uygulaması, mesajları alıp göndermeye; bildirimleri doğrudan bilgisayar üzerinden kontrol ederek Android cihazdaki fotoğraf ve videolara bilgisayardan erişmeyi sağlıyor.

Son sürümle birlikte eklenen özellik, telefondaki yüklü uygulamaların bilgisayardan rahatça kullanılmasını sağlıyor. Yani diğer bir değişle artık telefona yüklü olan uygulamalar Telefonunuz desteğiyle bilgisayar üzerinden kullanılabilir halegeliyor.

Özelliğin duyurulmasından aylar sonra kullanıcılara açıldığını belirtmek gerekiyor. Ancak şu anda Windows Insider üyeleri öncelikli.

Telefon uygulamalarını bilgisayardan kullanmak ne sağlıyor?

Yeni sürümle birlikte bilgisayar ve akıllı telefon arasındaki bağ daha da kuvvetleniyor. Artık mobil uygulamaları doğrudan bilgisayardan kullanmak mümkün hale geliyor.
Yeni sürümle birlikte bilgisayar ve akıllı telefon arasındaki bağ daha da kuvvetleniyor. Artık mobil uygulamaları doğrudan bilgisayardan kullanmak mümkün hale geliyor.

Az önce de bahsettiğimiz gibi bu özellik aslında uzun süredir bekleniyor. Kullanıcılara pratiklik sağlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zira bu sayede akıllı telefona dokunmadan mobil uygulamaları bilgisayar ekranından kullanmak söz konusu oluyor. Ayrıca dosya transferi ve benzer özellikler de düşünüldüğünde aslında bu 'bilgisayardan mobil uygulama kullanımının önemi' daha net şekilde anlaşılabiliyor.

Bahsettiğimiz özellik Galaxy S20 ve Galaxy Note20 modelleriyle birlikte katlanabilir akıllı telefonlar Galaxy ZFold ve Z Flip'e entegre edilmiş durumda. Ama elbette ilk etapta Windows Insider üyelerinin kullanımına açılacağını tekrarlayalım.

Windows 10 - Telefonunuz

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >