Terör örgütü YPG yabancı uyruklu teröristlere bel bağladı

arşiv
arşiv

Batı’dan aradığı desteği tam olarak alamayan terör örgütü PYD/PKK/YPG, işgal ettiği Afrin’de girdiği çıkmazdan kurtulmak için bünyesindeki yabancı uyruklu teröristlere bel bağladı. Çeşitli uyruklardan yabancı teröristler, kendi dillerinde DEAŞ’a karşı verdikleri sözde mücadeleyi anlatıp Zeytin Dalı Harekâtını eleştiriyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sözcüsü Redur Halil, onlarca yabancının Türkiye'ye karşı kendi saflarında olduğunu, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada daha önce itiraf etmişti. Mehmetçik ve ÖSO’nun darbe üstüne darbe indirdiği, Batı’dan aradığı desteği tam olarak bulamayan terör örgütü PKK/PYD, girdiği çıkmazdan kurtulmak için bünyesindeki yabancı uyruklu teröristlere sarıldı.

İşgal ettikleri Afrin’de konuşlanan yabancı teröristlerin arasında Amerikan, Kanada, Alman, İngiliz, Fransız ve Çinliler bulunuyor. Terör örgütü Batı başkentlerine onlarca cenaze göndererek cenazeler üzerinden özellikle Avrupa’daki örgüt destekçiler tarafından sosyal medya üzerinden algı çalışması yürütmeyi amaçlıyor.

Bu şekilde Batı’dan destek almayı planlayan örgüt, batı halkının kendilerine destek verme ihtimali dahilinde söz konusu ülkelerin yönetimleri üzerinde baskı oluşturacağını hesaplıyor. Bununla birlikte Batı’daki yöneticilerin de, Türkiye’nin operasyonu durdurması için seslerini yükselteceklerini düşünüyor.

Röportajlarla algı çalışması

Öte yandan terör örgüte yakın sosyal medya hesapları ve siteleri, sürekli yabancı teröristlerle yapılan röportajlara ilişkin videolara yer veriyor. Röportajlarda, yabancı teröristler, kendi dillerinde bir diğer terör örgütü DEAŞ’a karşı verdikleri sözde mücadeleyi anlatıp Zeytin Dalı Harekâtını eleştiriyor

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >