Teröristler örümcek ağı gibi sarmış! Tünele giren Türkiye'den çıkıyor

Teröristlerin Resulayn'da açtığı tünel görüntülendi.
Teröristlerin Resulayn'da açtığı tünel görüntülendi.

Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'dan kurtarılan Resulayn ilçesinde teröristlerin kazdığı tünel görüntülendi. Anadolu Ajansı'nın (AA) ulaştığı kayıtlarda tünelin Türkiye sınırına açıldığı görüldü. Resulayn merkezini çevreleyen tünelin girişi, bir depo içerisinde yer alıyor. Merdivenlerle yerin yaklaşık 13 metre altına inilen tünel, 3 metre yüksekliğe ve 2,5 metre genişliğe sahip.

Barış Pınarı Harekatı'nda YPG/PKK'lı teröristlerden kurtarılan Resulayn ilçe merkezinin altını örümcek ağı gibi saran tünel sistemini görüntüledi. Tünelin ilçe merkezinin çeşitli noktalarını birbirine bağladığı ve Türkiye sınırına ulaştığı görüldü.

Örümcek ağını andırıyor

Resulayn ilçe merkezinden girildiğinde Türkiye sınırına kadar uzanan tünelin yapısı, örümcek ağını andırıyor.

Tünel, ilçenin farklı yerlerine dağılan kilometrelerce uzunluğundaki kollarıyla birçok girişe sahip. Tünelin yapımının sürdüğü, her 10 metrede bir havalandırma, dinlenme alanları içerdiği görüldü.

Tünelin girişi barakayla gizlenmiş
Tünelin girişi barakayla gizlenmiş

Daha önceden de görüntülenmişti

AA, YPG/PKK'nın örgütün Münbiç ve Aynularab ilçelerindeki tünel kazma çalışmalarını Aralık 2018'de ve 15 Nisan 2019'da da görüntülemişti.

Merdivenlerle yerin yaklaşık 13 metre altına iniliyor
Merdivenlerle yerin yaklaşık 13 metre altına iniliyor

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in YPG/PKK'dan temizlenmesinin ardından ilçede örgütün çok sayıda uzun tünel kazdığı ortaya çıkarılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >