Tesla çalışanı 1 milyon dolarlık veri talebinde bulunan siber saldırganı yakalattı

Tesla
Tesla

Tesla'nın Gigafactory fabrikasındaki bir çalışan, kendisine gelen bilgi ve siber saldırı talebini reddederek durumu şirket yöneticilerine anlatıyor.

Bu açıklamayla birlikte Rus siber saldırgan Egor lgorevic yakalanıyor.

Zaman zaman büyük teknoloji şirketlerine yapılan siber saldırılar çok fazla sayıda kullanıcı verisinin ele geçirilmesine neden olduğu gibi şirketin sırlarının da ortalığa saçılmasıyla sonuçlanıyor. Standart siber saldırıların yanı sıra bu tip konularda şirketlerin eski çalışanları da gizli bilgileri çalmak için harekete geçebiliyor.

Fidye virüsleri çok sık tercih ediliyor.

Saldırganlar, özellikle verileri şifreleyip para talep eden fidye virüslerini tercih ediyorlar. Sunuculara sızılmasının ardından önemli bilgileri ve verileri şifreleyen saldırganlar, şifrenin çözülmesi karşılığında yüklü miktarda para talep ediyorlar. Bu paraları da doğrudan dolar ya da euro değil de kayıt altında tutulamaması adına BTC olarak istiyorlar.

Tesla'nın Gigafactory fabrikasındaki bir çalışan, siber saldırgan tarafından kendisine gelen teklifi yöneticilerine anlatıyor.
Tesla'nın Gigafactory fabrikasındaki bir çalışan, siber saldırgan tarafından kendisine gelen teklifi yöneticilerine anlatıyor.

Son olarak Egor lgorevich isimli Rus vatandaşı, Tesla'yı hedef alan bir sibersaldırı gerçekleştirdi. Birkaç ay önce ABD'ye seyahat eden isim, Gigafactory fabrikasında çalışan bir kişiyle temas kurarak birtakım bilgiler elde ediyor.

Egor, bu noktada fabrikadaki çalışana bazı verilere erişmesi karşılığında tam olarak 1 milyon dolar para teklif ediyor. Bundan sonraki süreçte Tesla çalışanı parayı kabul ettiğini söyleyerek gizli bir plan yürütüyor.

Durumun Tesla'da üst düzey yöneticilere gitmesiyle birlikte Tesla doğrudan FBI'a birbaşvuru yapıyor. Daha sonrasında Egor yakalanıyor ve benzer siber saldırılarda da bu ismin parmağı olduğu ortaya çıkıyor. Yani aslına bakılırsa Tesla bu süreci çalışanının sadakati sayesinde yara almadan atlatıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >