Tesla, kasırga felaketi yaşanan Porto Riko'ya dev bataryalar gönderdi

Tesla Batarya
Tesla Batarya

Tesla’nın kasırganın tahrip ettiği ada ülkesi Porto Riko için başlatılan yardım ve kurtarma çabalarına yardımcı olmak için ülkeye enerji gönderdi.

Tesla’dan yapılan açıklamaya göre güneş ve diğer yollarla üretilen büyük miktarda enerjiyi adaya depolamak için kullanılabilecek bataryalar Porto Riko’ya gönderilmeye başlandı. Bu bataryalar Tesla’nın diğer küçük pillerinin yanı sıra kamu kullanımı için geliştirilmiş büyük bataryalar olarak kaydedildi.

Sistemi en iyi şekilde kurmak isteyen Tesla, ülkenin işçilerini eğitmek için eleman gönderecek

Porto Riko’ya bu şekilde destek olmak isteyen Tesla CEO’su ve başkanı Elon Musk, konuyla alakalı görüşlerini Vali Ricardo Rossello’ya iletti. Onlarca insanın hayatını kaybettiği ve yüzlerce insanın evsiz kaldığı Porto Riko’da elektrik işçilerinin eğitilmesi için daha fazla Tesla çalışanı bölgeye gönderilecek.

Yeni enerji şebekesinin kurulması birkaç aydan daha uzun sürecek

3,575 kilo ağırlığı ve yaklaşık 210 kWh’a kadar enerji depolama gücüyle kamu kullanımına açık bataryalar Porto Riko’nun farklı bölgelerine kurularak binlerce kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak. Kamu kurumları ve büyük ticarethaneler için oldukça büyük bir avantaj olacak bu bataryalar sayesinde Porto Riko’daki yüzde 13,7 seviyesindeki gücün yüzde 95’e kadar çıkarılması hedefleniyor.

Tesla’nın teknolojisine dayanan bu yeni enerji şebekesinin kurulması birkaç aydan daha uzun sürecek ve gerekli enerji için çok daha fazla batarya istenecektir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >