Tesla Model Y için yeni güncelleme yayınlandı: 2000 dolara hızlanma süresini kısaltıyor

Tesla Model Y
Tesla Model Y

Tesla Model Y'nin dört çeker modelinde yazılım paketiyle 0.5 saniye ek hızlanma kazanmak için 2000 dolar ödemek gerekiyor.

Böylece aracın 0 ila 100 km arasındaki hızlanma süresi 4.8 saniyeden tam olarak 4.3 saniyeye düşüyor.

Kimi kullanıcılar için pek de önemi olmayan bu güncelleme birçok kişinin de dikkatini çekiyor.

Tesla otomobiller yayınlanan her güncellemeyle ek özellikler kazanıyor. Bu sayede güvenlik ve gizliliğin artmasının yanı sıra medya kontrolleri ya da sileceklerin çalışma performansları bile değişebiliyor. Son güncelleme ise otomobillerin hızlanma süresini kısaltıyor.

Hızlanma süresini 0.5 saniye kısaltıyor.

Tesla'nın 2000 dolarlık yazılım güncellemesiyle sunduğu hızlanma artışı 'upgrades' bölümünden görüntülenebiliyor.
Tesla'nın 2000 dolarlık yazılım güncellemesiyle sunduğu hızlanma artışı 'upgrades' bölümünden görüntülenebiliyor.

Elbette bu güncelleştirmeler için Tesla sahiplerinin ek ücret ödemesi gerekiyor. Bu modelde Model Y'nin dört tekerlekten çekiş versiyonu 2000 dolarlık ek güncellemeyle hızlanma süresini 0.5 saniye kısaltıyor. Aradaki fark birçok kişi için pek de önemli değil. Ama yine de bu paketi satın alacak çok fazla Tesla kullanıcısı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ücretli güncelleme paketi alındığında Model Y'nin 0 ila 100 km arasındaki hızlanma süresi 4.8 saniyeden 4.3 saniyeye düşüyor. Yani aslında bakılırsa yazılım kilidi açılarak aracın hızlanma performansı biraz daha artırılıyor.

Geçtiğimiz dönemlerde hem hızlanma hem de diğer konularda otomobillerin yazılımlarını kırmaya çalışanlar oldu. Hatta bir kısmı bu konuda başarılı da oldu fakat Tesla bunu engellemek için de yeni önlemler almaya ve güvenliği artırmaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >