Tesla tamamen Çin'de tasarlanıp üretilecek bir otomobil üzerinde çalışıyor

Tesla
Tesla

Tesla'nın Çin sosyal ağı Weibo'da açtığı yeni iş ilanları, bu ülkede tamamen bağımsız şekilde otomobil tasarlanıp üretilebileceğine işaret ediyor.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi, Çin'de çalışması için tasarım yöneticisi, otomobil tasarımcısı, ve üretim müdürü gibi birçok farklı alanlarda yeni kişilere ihtiyaç duyuyor.

Önümüzdeki süreçte tamamen Çin'de tasarlanıp üretilen yeni Tesla'larla karşılaşabiliriz.

Pandemi döneminde kapanan fabrikalar hemen her sektördeki şirketi olduğu gibi otomobil üreticileri de olumsuz etkiledi. Hızlı şekilde radikal kararlar alan Tesla CEO'su Elon Musk ise ABD'de şehir kurallarını çiğneyerek Tesla fabrikalarında üretime başladı.

Birinin tutuklanması gerekiyorsa o kişinin ben olmasını isteyeceğim.

Kuralları çiğneyerek üretime başlamıştı

Mart itibariyle üretime ara vermek zorunda kalan otomobil şirketlerinde binlerce çalışanı istihdam edip herhangi bir üretim gerçekleşmediğinde çark durmuş oldu. Konuyla alakalı açıklama yapan Elon Musk, eğer bu kararı neticesinde ceza çekmesi gereken bir kişi varsa o da kendisi olduğunu ifade etmişti.

Bazı çalışanların COVID-19 testi pozitif çıkıyor

Güvenlik önlemleri ve tedbirlere uyuyarak üretime yeniden başlandı ancak zaman zaman yapılan testlerde bazı çalışanların COVID-19 testi pozitif çıkmaya devam ediyor. Hatta birkaç ay önce bu konu gündeme gelmişti.

Şu anda gelinen noktada üretim devam ediyor. Hatta Çin'de verilen bir iş ilanı, yeni otomobil hazırlığını işaret ediyor. Tamamen Çin'de tasarlanıp üretileceği tahmin edilen bu yeni otomobilin küresel pazardasatışa çıkacağı öngörülüyor.

Çin'de önemli pozisyonlara yeni isimler aranıyor

Tesla'nın yeni alacağı kişilerle birlikte üretimi Çin'de tamamen bağımsız olarak yapabileceği ihtimalleri ortaya çıkıyor. Daha doğrusu ilerleyen zamanlarda tamamen Çin'de tasarlanıp üretilen Tesla'ları görebiliriz.
Tesla'nın yeni alacağı kişilerle birlikte üretimi Çin'de tamamen bağımsız olarak yapabileceği ihtimalleri ortaya çıkıyor. Daha doğrusu ilerleyen zamanlarda tamamen Çin'de tasarlanıp üretilen Tesla'ları görebiliriz.

Geçen sene aktif olarak üretime başlayan Şangay'daki üçüncü Gigafactory fabrikası, yeni model üretiminin gerçekleşeceği yer.

Ancak Tesla'nın Weibo (Çin sosyal ağı) üzerinden yaptığı yeni bir paylaşım, az önce de bahsettiğimiz gibi üretimin sadece Çin'de yapılacağını gösteriyor.

Tamamen Çin'de tasarlanıp üretilen bir otomobil ortaya çıkabilir.

Açılan iş ilanları analiz edildiğinde aslında şirketlerin üzerinde çalıştıkları teknolojiler ve üretim yapmak istedikleri alan net bir şekilde anlaşılabiliyor. Son görsel Tesla'nın birçok farklı pozisyonda isimle çalışmak istediğini gösteriyor. Bunlar arasında tasarım müdürleri de var video içerik üreticileri de.

İlanların doğrudan Çin'de açılıp bu fabrikaya yeni kişilerin alınıyor olması ise tasarım dahil her safhanın bu ülkeden yönetilebileceği anlamına geliyor. Bu adımlar da yeni otomobilin geleceği şeklinde yorumlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >