Tesla’da yeni dönem: Netflix ve YouTube araçlarda aktif durumda

Tesla CEO’su Elon Musk, araç içi ekranlarda YouTube ve Netflix’ten video izleme desteğinin​ geleceğini duyurdu.
Tesla CEO’su Elon Musk, araç içi ekranlarda YouTube ve Netflix’ten video izleme desteğinin​ geleceğini duyurdu.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla CEO’su Elon Musk, araç sahipleri için yepyeni bir dönemin duyurusunu yaptı. Otomobil sektöründe rakiplerinden her zaman bir adım önde olmayı hedefleyen Musk, araç içi ekranlarda YouTube ve Netflix’ten video izleme desteğinin geleceğini Twitter hesabından duyurdu.

Yaptığı işlerle adının gündemden düşmesine asla izin vermeyen Elon Musk, yine çok konuşulacak bir uygulamaya imza attı. CEO’su olduğu Tesla tarafından üretilen araçlarda, bundan böyle YouTube ve Netflix üzerinden video izlenebilecek.

Müjdeyi Twitter üzerinden veren Elon Musk, bu özelliği ‘Rahat koltukları ve ses sistemiyle sizi sinemadaymış gibi hissettirecek.’ şeklinde tanımladı.

Araç içi ekranda video seyretme özelliğinin Ağustos ayında aktifleşmesi planlansa da sürecin birkaç ay sonrasına ertelenme ihtimalinin olduğunu da ekledi.

Elon Musk
Elon Musk

Peki bu özellik ne kadar güvenli?

Araç park halindeyken çalışacak video izleme özelliği, güvenlik konusundaki zaafları ortadan kaldırma amacını da güdüyor. Musk, uygulamanın hareket halindeyken çalışması için, düzenleyicilerinin otonom sürüşe izin vermesi gerektiğini belirtti.

Araç içi ekranlarda YouTube ve Netflix’ten video izleme desteği gelecek
Araç içi ekranlarda YouTube ve Netflix’ten video izleme desteği gelecek

Tesla’nın otopilot sistemi kullanıldığı sırada en az üç tane ölümlü kaza yaşanmasını göz önüne alırsak, bu iznin çıkması şu an için pek mümkün görünmüyor. Otopilot özelliği şu anda sadece otoyolda otonom sürüş yapılmasına izin veriyor.

Araç değil, eğlence merkezi

Sürücülerine sınırsız konfor sunmayı amaçlayan Tesla, araç içindeki dev ekranlarda oyun oynama özelliğini getirmişti. Tesla araçları, güçlü bilgisayar sistemleri sayesinde; Beach Buggy Racing 2, Astereoid, Bethesda Fallout Shelter ve Pole Position gibi oyunları bünyesinde bulunduruyor. Oyunlar, araç park halindeyken direksiyonu uzaktan kumanda kullanarak oynanabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >