Tesla'nın bitcoin satış fiyatı belli oldu

Arşiv
Arşiv

Tesla'nın arabalarını bitcoin üzerinden de satışa çıkaracağını duyurmasından sonra araçların kaç bitcoine satılacağı en çok merak edilen konulardan biri oldu. ABD'de 1 bitcoinden daha az bir paraya Tesla aracı almak mümkün olabilecek.

ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın1,5 milyar dolarlık bitcoin satın alması ve müşterilerinden de bitcoin kabul edeceğini kabul etmesi üzerine kripto para 43 bin doların üzerine çıkarak tarihi bir rekor kırdı.

Teslalar kaç bitcoine satılacak?

Tesla'nın en uygun fiyatlı modellerinden olan 2021 Model 3, 40 bin dolar bandında satışa sunuluyor ve 0,89 bitcoinle alıcılarını bulması bekleniyor.

2021'de satışa sunulması beklenen Roadster'in ise en az 200 bin dolar etiketini taşıması öngörülüyor. Buna göre Roadster'i 4,54 bitcoine almak mümkün olacak.

Tesla CEO'su Twitter'dan yaptığı paylaşımla oldukça geniş kitlelerin tercihlerini yönlendirebiliyor. Twitter biyografisine #bitcoin yazan Musk daha önce de Reddit kullanıcılarının GameStop örgütlenmesine destek vermişti. Öte yandan Musk'ın finans piyasalarına etkisi, hakkında soruşturma açılmasına neden olabilir.

Tesla'nın piyasa değeri ve nakit stoku düşünülünce 1,5 milyar dolarlık yatırım büyük bir miktara karşılık gelmiyor.

Rakip üreticilerde değer kaybı

  • Koreli araba üreticisi Hyundai Pazartesi yaptığı açıklamada elektrikli araba üretimi konusunda Apple ile anlaşmayacaklarını duyurdu. Bu haber sonrası Hyundai ve Kia Motors'un hisselerinde yüzde 6,2 ve yüzde 15 düşüş görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >