Tesla'nın büyük yatırımcılarından biri Çinli otomobil üreticisi Nio'dan %11.4 hisse aldı!

Nio
Nio

Tesla'nın son dönemlerde borsadaki yükselişi devam ederken şirketin en büyük yatırımcılarından biri, Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio'ya 85 milyon dolar yatırım yaptı. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde:

Son birkaç yıldır teknoloji ve dünyasının en çok konuştuğu isimlerin başında Elon Musk geliyor. Uzun süredir 'yolsuzluk iddialarıyla' gündeme gelen Musk, bir yandan da dolandırıcılıkla suçlanıyor.

Attığı tweet'ler ve sarf ettiği iddialı cümlelerle insanlardan tepki toplayan Elon Musk, yatırımcılar tarafından da hayli eleştiriliyor. En nihayetinde önemli ismin görevden ayrılacağının netleşmesinin ardından şirketin hisse değerlerinde birkaç hafta önce önemli bir yükseliş gerçekleşti.

Nio'nun hisse değerlerini gösteren tablo.
Nio'nun hisse değerlerini gösteren tablo.

85.3 milyon dolar yatırdı!

Somut verilerle bahsetmek gerekirse Tesla'nın hisse senetleri ABD'deki borsaların açılmasıyla birlikte beş yılın en fevri artışını yaşadı. Şirkette söz konusu 'hisseler' olduğunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor; şirketin en büyük hissedarları arasında yer alan Baillie Gifford, Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio'ya yatırım yaptı. Toplamda %11.44'lük hisseyle toplamda 85.3 milyon dolar yatırım yapan Gifford, aslında bir anlamda Nio'da önemli bir ışık görüyor.

Geçen sene New York Menkul Kıymetler Borsası'nda ilk kez 1 milyar dolar toplayan Nio, temelde Çin'in Tesla'sı olmak istiyor. Şirket şu anda ABD, İngiltere ve Almanya'da faaliyet göstermesine rağmen ES8 adı verilen elektrikli araç yalnızca Çin'de satılıyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde kapsam alanının genişlemesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >