Tesla'nın otomatik pilotları artık trafik ışıklarını algılayıp duruyor

Tesla
Tesla

Tesla'nın yayınladığı 2020.12.6 yazılım güncellemesi, otomobillerdeki otomatik pilotu daha yetenekli hale getiriyor.

Bu güncellemenin ardından otomobil trafik ışıklarına ve 'dur' tabelalarına duyarlı hale geliyor.

Sistemin daha verimli hale gelmesi için veri analizleri devam ediyor.

Tesla, yeni yazılım güncellemesiyle'trafik ışığı ve dur işaretleri kontrolü' kazandı. Otomatik pilot böylece hem trafik ışıklarına göre yavaşlayıp duruyor hem de tabelaların dur ihtarlarına uyuyor. Şu anda birçok Tesla sahibi tarafından test edilen sistemin epey başarılı olduğu da videolardan görülebiliyor.

Otomatik pilot trafik ışıklarını takip edip kendiliğinden duruyor.

Tesla'larda bununla alakalı bir uyarı mekanizması da geliyor.
Tesla'larda bununla alakalı bir uyarı mekanizması da geliyor.

Tesla'nın 2020.12.6 sürüm numaralı güncelleme paketiyle gelen bu yenilik, 'erken erişim programı' kapsamında birkaç hafta test edildikten sonra hayata geçirilmiş durumda. Özelliğin hayata geçirilmesi ve tüm Tesla'lara gelmesi süreci titizlikle yürütülüyor. Çünkü otomatik pilota güvenin sarsılmaması ve herhangi bir kaza yaşanmaması şart.

Sistemin daha iyi hale gelmesi için aktif kullanım çok önemli.

Otomobil, sürücülerin bir kavşaktan geçeceği durumlarda vites seçiciye basmasını ya da gaz pedalına kısa süre basarak bu durumu onaylamasını istiyor. Bu aslında Tesla'nın bir kavşaktan güvenli şekilde geçmesi için otomatikpilotueğitmeküzere veri toplamasına da yardımcı olacak.

Özellik birkaç gündür Teslasahipleri tarafından aktif olarak test ediliyor. Ama otomobillerin çok daha fazla bilgiye sahip olması için bir süre bu aktif kullanımın devam etmesi gerekiyor. Böylece toplanan veriler otomatik pilotun çok daha yüksek performans vermesini sağlayacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >