The New York Times : Darbe girişiminin arkasında ABD var

THE NEW YORK TİMES : Darbe girişiminin arkasında ABD var
THE NEW YORK TİMES : Darbe girişiminin arkasında ABD var

FETÖ'cü cuntanın kalkıştığı darbe girişiminin ardından Amerika The New York Times gazetesinde yayınlanan bir analizde darbe girişiminin arkasında ABD var ifadelerine yer verdi.

Amerikan The New York Times gazetesi, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu düşündüğünü yazdı. Ayrıca yayınlanan bir analizde Türk gazetelerinde çıkan haberlerden bahsedilen yazıda bir gazetenin Twitter üzerinden yaptığı ankette katılanların yüzde 69'unun darbeye CIA'in destek verdiğini ortaya koyduğu belirtildi.

Haberde, “Bu komplo teorileri, toplumun uç noktalarındaki birkaç takıntılı kimsenin ürünü değil. Türkiye, son derece kutuplaşmış bir ülke olabilir fakat tüm toplum kesimlerinin uzlaştığı bir şey var. O da ABD'nin bu darbe girişimine bir şekilde dahil olduğu. Çünkü gizli planın lideri olduğundan şüphelenilen vaiz Fetullah Gülen, ABD'de gönüllü sürgün yaşıyor" ifadesi yer aldı.

NYT haberinde, bu teorinin çok yaygınlaştığı ve ABD Başkanı Barack Obama dâhil üst düzey ABD'li yetkililerin inkâr açıklaması yapmak durumunda kaldığı hatırlatıldı.

Türkiye'den çeşitli meslek gruplarından insanların görüşlerine de başvurulan haberde, Batı'nın binlerce asker ve memurun tasfiyesini eleştirdiği fakat Erdoğan'ın geleneksel düşmanlarının uzun süredir Gülencilerin devletteki etkisinden endişe duydukları vurgulandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >