THY'nin taşınması için krediler hazır

Arşiv
Arşiv

THY'nin, Yeni İstanbul Havalimanı'na taşınması kapsamında kullanılmak üzere 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için yerli ve yabancı bankalar ile imza aşamasında olduğu bildirildi.

Türk Hava Yolları'nın Yeni İstanbul Havalimanı'na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanılmak üzere 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için 12-13 yerli ve yabancı banka ile imza aşamasında olduğu öğrenildi.

Konuya yakın üç kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre finansman sağlayacak bankalar arasında beş yerli banka ve ICBC'nin de dahil olduğu Çinli bankalar bulunuyor.

  • İş Bankası, Yapı Kredi, Alternatifbank, Ziraat Katılım finansman sağlayacak yerli bankalar arasında. Bankalar ve THY, Reuters'ın konu ile ilgili sorusuna yanıt vermezken, anlaşmanın Temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor.

Konuya yakın kaynak, "THY'nin İstanbul üçüncü havalimanına taşınması için gerekli kredi için bankalarla görüşmelerin sürdüğünü ve imza aşamasında olduğunu belirterek, "IGA sadece havalimanını yapıyor. THY yeni havalimanına binalar, müşteri satış ofisleri, taşıma bantları gibi yatırımları kendisi yapacak ve bunlar için finansman gerekiyor" dedi.

Toplam yatırım bedeli 10.25 milyar euro olan İstanbul Yeni Havalimanı, 29 Ekim'de hizmete açılması planlanıyor. Havalimanına 90 milyon yolcu, orta uzun vadede 150 milyon yolcu hedefleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >