Tim Cook: Kodlamayı öğrenmek, İngilizce öğrenmekten çok daha önemli

Tim Cook kodlama
Tim Cook kodlama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmek üzere Fransa’ya giden Apple CEO’su Tim Cook, programlama dili İngilizceyle karşılaştırarak kodlamayı 7 milyar insana kendinizi anlatma şansı olarak yorumladı.

Son zamanlarda artan kodlama ihtiyacı birçok kişiyi bu programlama dilini öğrenmeye itiyor. Öyle ki sıradan bir uygulama ve site için bile ihtiyaç duyulan kodlama, diğer diller gibi belli bir bölgedeki insanların değil tüm insanlığın ortak dili olarak çok önemli bir vasıf yükleniyor.

''Kodlama dili 7 milyar insana ulaşma şansı veriyor''

Bu konu hakkında bilgi sahibi olanların farkında olduğu bu durum şimdi de Apple CEO’su Tim Cook tarafından vurgulandı. Tim Cook’a göre kodlama dili öğrenmek yabancı dil olarak İngilizce öğrenmekten çok daha önemli. Fransa’daki medya kuruluşlarından Konbini’ye konuşan Cook, kodlama dilinin önemini şu sözlerle açıkladı: 10 yaşında bir Fransız öğrenci olsam, benim için bir programlama dili öğrenmek, İngilizce öğrenmekten çok daha önemli olurdu. Tabii bu insanlara sakın İngilizce öğrenmeyin demek değil. Ancak İngilizce ile belli bir insana ulaşabiliyorken programlama dili bizlere dünya üzerindeki 7 milyar insana ulaşma şansı veriyor. Bence tüm okullarda kodlama dili öğrenme zorunlu ders olarak verilmeli.

Kodlama diline sahip kişiler daha çok kazanıyor

Cook’un vurguladığı kodlama dilinin kişiye önemli maddi kazançları da oluyor. İş arama ağı Glassdoor tarafından paylaşılan rapora göre ABD’deki en yüksek maaşlı iş pozisyonlarında çalışan kişilerin büyük bir çoğunluğu bilgisayar programlama yeteneklerine sahip.

Uzmanlara göre kodlama diline sahip olup bunu iyi derecede kullanabilen kişilerin yenilikçi yaklaşımlara açık olduğu ve yeteneklerini ortaya çıkarmada kolaylık çektiği görülüyor.

Kaynak: cnbc.com

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkonbinifr%2Fvideos%2F10155995633024276%2F&show_text=0&width=267