Tim Cook yeni mezun gençlere hayat dersi verdi

Tim Cook
Tim Cook

Tim Cook, MIT'nin mezuniyet töreninde önemli açıklamalar yaparak; çiçeği burnunda öğrencilere hayata dair ipuçları verdi. İşte dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple'ın CEO'sunun gençleri yakından ilgilendiren önerileri...

Apple CEO'suTim Cook, Cuma günü Massachusetts Institute of Technology'de yaptığı konuşmada mezuniyet sınıfına seslenerek önemli açıklamalarda bulundu. Cook, her ne kadar şu anda dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birinin başında olsa da teknolojinin her zaman çözüm değil; bazen sorunun bir parçası olduğunu vurguladı. Amerikan iş adamı, ortakların her daim yatırımlara ve getirilere odaklansa da mühendislerin doğru olana ayak uydurmak konusunda cesarete sahip olması gerektiğini ifade etti.

Tim Cook, MIT mezunlarına verdiği hayat dersleri arasına gelecek için yapay zeka teknolojilerinden endişe etmediğini de açıkladı.
Tim Cook, MIT mezunlarına verdiği hayat dersleri arasına gelecek için yapay zeka teknolojilerinden endişe etmediğini de açıkladı.

Tim Cook, teknolojinin çoğu zaman iyi bir güç olduğunu ama potansiyel olumsuz sonuçların hızla yayılıp her zamankinden daha da derinleştiği üzerinde duruyor. Apple'ın CEO'su buna ek olarak teknolojinin nezaket ve iyilikle kazanıma dönüşmesi gerektiğinin de altını çiziyor. Cook, şu anda belki de en çok merak edilen teknoloji konularından biri olan yapay zeka hususunda da önemli bir cümle kurdu: "Bilgisayarlara insan gibi düşüne yeteneği kazandıran yapay zeka konusunda endişelenmiyorum; insanların bilgisayar gibi düşünmesinden endişeleniyorum."

Üniversiteden mezun olan öğrencilerin internette temel ahlaki kuralların bile askıya alındığını ifade etmesiyle birlikte Tim Cook da hâlâ iyimser olduğunu vurguladı. Söz bir şekilde Steve Jobs'a kadar geldi ve Cook ardından hayatın "insanlığa nasıl hizmet edebilirim?" sorusu üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Hayatın en büyük ve en önemli sorusu şeklinde ifade edilen bu sorunun MIT mezunları için çok önemli olduğunun da altı çizildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >