Tim Cook'tan önemli açıklama: Türkiye'de iPhone'lara indirim gelebilir

Yeni iPhone
Yeni iPhone

Tim Cook kısa süre önce yeni yılın ilk mali çeyrek raporlarını paylaştı. iPhone satışlarının geçen yıla oranla düşük olduğunu ifade eden şirket CEO'su, ABD dışındaki ülkelerde fiyatların yeniden değerlendirileceğini söyledi. Bu da aslında Türkiye için 'indirim' anlamına geliyor.

iPhonesatışları bu yıl beklentilerin çok altında. Hatta daha somut bir örnek üzerinden gitmek gerekirse geçen yıla oranla %15 oranında bir düşüş söz konusu. Ama bunun arkasında birkaç farklısebep var. Bunlar arasında ilk sırada Apple'ın ücretsizpil değişim programı geliyor. Pil değiştirildiğinde performans arttığı gibi kullanıcıların büyük bölümü yeni telefonları satın almıyor. Yeni iPhone'larda fiyatların yüksekolması ve Çin'deki yasaklamalar da aslında önemli unsurlar.

Yeni iPhone'larla birlikte daha önce çıkan modellere de bir indirim uygulanabilir. Fotoğraf: The Verge.
Yeni iPhone'larla birlikte daha önce çıkan modellere de bir indirim uygulanabilir. Fotoğraf: The Verge.

"Kur oynamaları fiyatları aşırı etkiliyor"

Yılın ilk çeyreğine ait mali sonuçları paylaşan Tim Cook, iPhone satışlarının düşmesiyle alakalı yeni önlemler alacaklarını belirtti. Bu noktada akla ilk olarak indirim geliyor. Cook, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerdeki kur oynamalarının iPhone satışlarını ciddi oranda etkilediğini düşünüyor. Bu sebepten ürünlerin normalden çok daha pahalıya geldiğini belirtiyor. Dolayısıyla yakında iPhone fiyatlarında bir güncelleme yapılabilir.

ABDharicindekiülkelerde fiyatların yeniden değerlendirileceğini söyleyen şirketCEO'su, yapılacak indirim oranıyla ilgili herhangi bir bilgi vermiş değil. Ancak modele bağlı olarak indirimlerin Türkiye için 1000 TL seviyesinde gerçekleşebileceği öngörülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >