TOGG'da 'ayna' sorusuna GZT canlı yayınında nokta koyuldu: "Opsiyon gelir"

Sorumlu editörümüz Nazif Menteş, Emir Tunçyürek'e canlı yayında soruları yöneltirken

Teslatürk kanalının sahibi Emir Tunçyürek GZT'nin yerli otomobile özel canlı yayına katıldı. Tunçyürek bugün ilk kez görücüye çıkan Türkiye'nin yerli otomobilinin özelliklerini değerlendirdi. Emir Tunçyürek, Türkiye'nin otomobilinin kameralı ayna sistemi için "Normal ayna isteyenler için opsiyon gelir" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Tunçyürek, "Elektrikli otomobili Türkiye'nin kendi markasını yapmasını büyük bir ümitle karşılıyoruz. Dünya ile rekabet edecek bir vizyona gidilmiş.Hızlıca bu işlerin gelişmesini bekliyoruz. İhracat dahi edilebilecek bir otomobilimiz var. Sedan modeli ben daha çok beğendim. Türk insanı sedan modeli her zaman daha çok seviyor." dedi.

Emir Tunçyürek'in daha önce Nazif Menteş ile gerçekleştirdiği yayından
Emir Tunçyürek'in daha önce Nazif Menteş ile gerçekleştirdiği yayından

Yerli otomobilin tasarımı

"Tasarım tarafında ön tarafta göze batan bir ızgara kullanılmaması ve eski tasarım dilinden uzaklaşılması hoşuma gitti. Elektrikli motor sadece elektrikle çalıştığı için başka yanında başka bir şeye ihtiyaç duymadığı için daha modern bir tasarım tercih edilmiş.Özgün bir tasarım olmuş."

Yerli otomobilde kameralı ayna sistemi
Yerli otomobilde kameralı ayna sistemi

Kameralı ayna sistemi

"Normal ayna isteyenler için bir opsiyon koyulacaktır. Buna alışık olanlar için. Kameralı ayna kullanılması ergonomik açıdan çok iyi olmuş."

Hızlı şarj özelliği

"Tanıtıma dair sürpriz ise hızlı şarjın bu denli 500 km gidebilecek yarım saatte yüzde 80 doldurabilecek böyle hızlı bir şarj tercih edilmesi. Üst segment tercihlerin yapılmaya devam ettiğini gösteriyor."

Emir Tunçyürek kimdir?

  • Tam bir elektrikli araba canavarı, teknoloji delisi ve en önemlisi sıkı bir Tesla tutkunu. 2018 Kasım’dan beri tam şarj bir Tesla Model S kullanıcısı. Tesla alana kadarki hikayesini ve sonrasını tüm detaylarıyla takipçileriyle paylaşıyor. Daha önce ilk elektrikli yerli araç DMA ve BMW i3 kullanıcısıyken elektrikli yolculuğa arabası Tesla ile devam ediyor.
  • Elektrikli otomobillere olan tutkusuyla 2014 yılının sonunda Teslaturk.com isimli blogu kurdu. 4 yılı aşkın sürede Türkiye'de elektrikli otomobil bilincini arttırmak için blog yazıları yazıyor, videolar çekiyor, elektrikli araç sahipleri ile organize etkinlikler düzenliyor, bilgilendirici içerikler hazırlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >