Tokat'ta köylüleri ürperten söylenti: Onu görünce çocuğun dili tutulmuş

Batmantaş köyünde iddiaya göre  metrelerce uzunlukta yılan görüldü.
Batmantaş köyünde iddiaya göre metrelerce uzunlukta yılan görüldü.

Tokat'ın Batmantaş köyünde, bazı kişilerin arazide, dev boyutlarda yılan gördüğünü iddia etmesi köylülerde paniğe neden oldu.

Tokat merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Batmantaş köyünde iddiaya göre metrelerce uzunlukta yılan görüldü.

'Dev yılan iddiası', kısa sürede köylüler arasında yayıldı. Batmantaşlılar, araziye giderken veya çocuklarını dışarı çıkarırken, korkmaya başladı.

Çevre köylülerden de dev yılan görüldüğü yönünde söylentiler köylüler arasındaki paniği daha da artırdı.

Batmantaş köyü sınırlarındaki şirkete ait rüzgar santralinde çalışan Oğuzhan Güren, iş arkadaşı Kemal Kaya'yı köye bıraktıktan sonra dönerken, yılanı gördüğünü ve çok korktuğunu öne sürerek, şunları söyledi:

“Bacak kalınlığında bir yılandı”

  • "Köyde bu yönde anlatılan bir yılan efsanesi vardı ve açıkçası pek inanmadığım bir şeydi, görene kadar. İnanmasam da yine de bakıyordum gelip, geçerken oraya. Ben de yılanı gördüm. Görülmeyecek gibi bir şey değil zaten. Yaklaşık 3,5- 4 metre. Bacak kalınlığında bir yılandı. Gördüm ve yılan fobim olduğundan dolayı aracın içerisinden sadece bakabildim."

“Dili tutulmuş çocuğun”

Köy sakinlerinden Hatice Demirci (68) de yılanı komşusunun gördüğünü dile getirerek, "Uzunluğu 2- 3 metre var, diyorlar. Kalınlığı da bir bilek kadarmış. Ne derece doğru, bilmem tabi. Bunu görenlerden bir çocuk çok korkmuş. Korkudan bir zaman konuşamamış. Dili tutulmuş çocuğun; ama yine ben kendim görmediğim için emin değilim. Gerçeklik payı olabilir. Ufak tefek yılanlar hep görülüyordu. Ama dendiği kadar büyük olacağını da sanmıyorum.”ifadelerini kullandı.

Yılan bulunamadı

Öte yandan köylülerin iddiası üzerine yetkililer tarafından 1,5 ay önce bölgeye fotokapan kurularak, araştırma yapıldı; ancak iddia edilen yılana ait ize rastlanılmadı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >