Toplantı sona erdi: TÜİK, asgari ücret için rakamları paylaştı

TÜİK, bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık ortalama harcama tutarını belirledi ve rakamı Asgari Ücret Komisyonu'na iletti
TÜİK, bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık ortalama harcama tutarını belirledi ve rakamı Asgari Ücret Komisyonu'na iletti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını yaptı. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri bir işçinin gıda harcama rakamını komisyonla paylaştı. TÜİK, bir işçinin ihtiyaç duyacağı aylık ortalama harcama tutarını belirledi ve rakamı komisyona iletti. Komisyona iletilen rakam, ağır işler için 2 bin 331 TL oldu. Orta işler içinse 2 bin 86 TL olarak bildirildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı yapıldı. Toplantıda, TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı.

TÜİK'in paylaştığı veriler

  • TÜİK verilerine göre, işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

Asgari ücret tespit komisyonu, ilk toplantısını 2 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ikinci toplantısını ise 10 Aralık'ta Türk-İş'te gerçekleştirmişti.

Türk-İş'in teklifi 2 bin 578 TL

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti olan 2 bin 578 TL'nin altında bir rakam için masaya oturmayacaklarını söylemişti.Bu da mevcut asgari ücrette yüzde 27 oranında bir artış olması anlamına geliyor.

DİSK'in asgari ücret teklifi

DİSK yöneticileri 2020 yılı asgari ücretinin en az net 3 bin 200 TL olması gerektiğini açıkladı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >