Toyota Avrupa'da yeni dizel otomobil piyasaya sürmeyi planlamıyor

C-HR
C-HR

Çevre dostu otomobil teknolojilerinin en büyük destekçisi konumundaki Toyota, Avrupa için yeni dizel otomobil planı olmadığını söylüyor. Boşluğu ucuzlayacağını müjdelediği hibrit ve plug-in hibrit araçlarla dolduracak.

Üretim faaliyetlerinin ciddi bir kısmı Türkiye'de yürütülen Toyota'nın yeni nesil SUV otomobili C-HR, dizel seçeneği olmadan piyasaya sürüldüğünde birçoklarını şaşkına çevirmişti. Geçtiğimiz hafta Tokyo Motor Show'da basına konuşan Toyota başkan yardımcısı Didier Leroy, Avrupa için yeni dizel otomobil planları olmadığını dile getirerek C-HR ile atılan adımların devamının geleceğini doğruladı.

Toyota CEO'su Akio Toyoda'dan sonra otomotiv devinin iki numaralı ismi olan Leroy, kendi kişisel düşüncesi olarak nitelendirdiği dizel otomobil planının satış kanallarından gelen yoğun itirazlara rağmen değişmeyeceği kanaatinde. Mevcut dizel otomobillerinde motor seçeneklerinin birçoğunu BMW'den ithal ederek dizel motor geliştirme faaliyetlerini minimuma indiren Japon şirket, bir süre önce hatchback otomobili Yaris'in de dizel seçeneklerini kısıtlandırmıştı.

C-HR her şeyi değiştirdi

Nispeten uygun fiyat ve etkileyici tasarımın Toyota'nın hibrit otomobil tecrübesiyle birleşmesi sonucu ortaya çıkan C-HR, tam bir yıl önce satışa sunulmuştu. Açıklanan son istatistikler, Toyota'nın SUV satışlarının toplam satışa oranının 2016'daki %12'den bu yıl %30'a yükseldiğini gösteriyor. Kısa sürede büyük başarılar elde eden araç sadece SUV piyasasında değil, hibrit kategorisinde de değişimi beraberinde getirdi. Toyota yönetiminin C-HR'ı temel aldığı Avrupa'da yeni dizel planlarıyla alakalı açıklamaları ise, hibritin dizelden oluşacak boşluğu dolduracağı süreci şekillendirmekle kalmayıp dizelin beklenenden daha hızlı bir şekilde saf dışı kalacağını da haber veriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >