Toyota; insanlar, robotlar ve yapay zekâyı temel alan ütopik bir şehir inşa ediyor

Toyota
Toyota

Toyota, Japonya'daki Fuji Dağı'nın eteklerinde 175 dönümlük bir alanda prototip bir şehir inşa etmek istiyor.

Şirketin amacı insanlar, robotlar ve yapay zekânın bir araya geleceği tamamen akıllı bir şehir ortaya çıkarmak.

Toyota, dünyanın dört bir yanındaki laboratuvarlarda robotik, malzeme bilimi, otomatik sürüş ve alternatif yakıt teknolojileri araştırmaları yapıyor. Otomobilüreticisi şimdi ise tüm bu teknolojileri çok daha iddialı bir projeyle gündemde. Şirket, Japonya'daki Fuji Dağı'nın eteklerinde 175 dönümlük bir alanda prototip şehir inşa etmek istiyor.

Toyota, Japonya'dan sonra farklı ülkeler için de benzer projeler yürütmek istiyor.
Toyota, Japonya'dan sonra farklı ülkeler için de benzer projeler yürütmek istiyor.

Toyota Motor Corp Başkanı Akio, CES 2020 öncesinde 6 Ocak Pazartesi günü yaptığı açıklamada konuyla ilgili bazı detayları basın mensuplarıyla paylaştı. Kentin ilk evresindeki inşaat Danimarkalı mimar Bjarke Ingels tarafından tasarlanacak. Ayrıca diğer ülkeler için de benzer projeler söz konusu.

Tam kontrollü bir şehir.
    Araştırmacıların, mühendislerin ve bilim adamlarının özerklik, hizmet olarak hareketlilik, robotik ve akıllı ev gibi teknolojileri bir araya getirdiği tam kontrollü şehir hayal edin.

Toyota'ya göre bu şehir hidrojen yakıt hücreleri tarafından desteklenen tam bağlantılı bir ekosistem oluşturacak. Evler, günlük yaşamı kolaylaştıracak ev içi robotik teknolojilerle desteklenecek. Sensör tabanlı yapay zekâ, yolcuların sağlığını kontrol edebilmek ve temel ihtiyacını karşılayabilmek için görevlendirilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >